Σε διάλογο Τουρκίας με Κύπρο και Ελλάδα, καλεί ο πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρα

Πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους κοντινούς της γείτονες, την Κύπρο και την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρα Κρίστιαν Μπέργκερ στο πρακτορείο Ανατολού, λέγοντας ότι τα προβλήματα που είχε η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ξεπεραστεί.

Ο Κρίστιαν Μπέργκερ ανέφερε ότι πέρσι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, προσθέτοντας ότι τον Μάρτιο θα γίνουν επίσης σημαντικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.
 
“Αν δούμε την παρούσα κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να να έχουμε αισιοδοξία για τις μελλοντικές σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Πάντα λέμε ότι η Τουρκία και η ΕΕ χρειάζονται η μια την άλλη. Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετά πολιτικά προβλήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν αρκετές χώρες με τις οποίες η Τουρκία είχε προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα ξεπεράστηκαν.
 
Και πάλι πρέπει να συζητηθούν ακόμη τα προβλήματα της Τουρκίας με τους πιο κοντινούς της γείτονες την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρα ανέφερε ότι Τουρκία και ΕΕ προσπαθούν να αυξήσουν τη συνεργασία τους, προσθέτοντας ότι για παράδειγμα η τουρκική κυβέρνηση συζητά θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και τα σχέδια ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχηματίζοντας ξανά Ομάδα Μεταρρυθμιστικής Δράσης. 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια