Πάει σε εκλογές σε Λευκωσία και Λάρνακα ο ΔΗΣΥ - Όλοι οι υποψήφιοι

Σε Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις για την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του στις εκλογικές περιφέρειες Λευκωσίας και Λάρνακας οδηγείται ο ΔΗΣΥ έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων από τα μέλη του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λευκωσίας υποβλήθηκαν 19 υποψηφιότητες για τις 16 διαθέσιμες θέσεις, ενώ στη Λάρνακα υποβλήθηκαν έντεκα υποψηφιότητες για έξι διαθέσιμες θέσεις.
Εξάλλου, στις εκλογικές περιφέρειες Λεμεσού και Πάφου, υποβλήθηκε σε κάθε επαρχία μια υποψηφιότητα περισσότερη από τις διαθέσιμες θέσεις. Δηλαδή, έντεκα υποψηφιότητες για δέκα διαθέσιμες θέσεις στη Λεμεσό και τέσσερις  υποψηφιότητες για τρεις διαθέσιμες θέσεις στην Πάφο. Για την Λεμεσό και την Πάφο, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις και την απόφαση για τον υποψήφιο που θα βρεθεί τελικά εκτός ψηφοδελτίου θα κληθεί να λάβει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογικές περιφέρειες Αμμοχώστου και Κερύνειας, υποβλήθηκε αριθμός υποψηφιοτήτων αντίστοιχος των διαθέσιμων θέσεων(εννιά και τρεις αντίστοιχα) και έτσι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω εσωκομματικές διαδικασίες.  Σημειώνεται πως στον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων δεν υπολογίζονται αυτές που θα καταληφθούν βάσει των ποσοστώσεων από το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής γυναικών και νέων κάτω των 45. Συνεπώς, ουσιαστικά οι διαθέσιμες θέσεις είναι λιγότερες από τις ήδη ανακοινωθείσες.
 
Ανακοινώνει αριστίνδην
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρόκειται αύριο να ανακοινώσει και να παρουσιάσει τους οκτώ κατ’ επιλογήν υποψηφίους του κόμματος, τρεις εκ των οποίων στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, δύο στην Αμμόχωστο και ένας στην Πάφο. 

 

 

 

Επαρχία Λευκωσίας 

 


 
 

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»