Μάλλον περισσότεροι από έξι οι ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ

Συμπληρώνεται το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, την ώρα που αύριο λαμβάνει χώρα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για μία θέση σε αυτό. 

Σήμερα το απόγευμα, συνεδρίασε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ με τον πρόεδρο της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου, να ενημερώνει το σώμα για την πρόθεση του να ασκήσει το δικαίωμά του για συμπερίληψη του ενός κατ΄ επιλογήν υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο, με πρόσωπο που δεν επηρεάζει καμία ποσόστωση, είτε για νέους είτε για γυναίκες.
 

To πρόσωπο αυτό, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα είναι ο δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς. 

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης, όπως ακριβώς έπραξαν το προηγούμενο διάστημα ο αναπληρωτής πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου και η βουλευτής Λεμεσού Ελένη Σταύρου. 

Το φως της δημοσιότητας, είδε εξάλλου σήμερα το απόγευμα το όνομα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Τζιώρτζιας Κωνσταντίνου Παναγιώτου, ενώ υποψηφιότητα φαίνεται να υποβάλλει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Τζώρτζια στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, ναυαγεί οριστικά της Βίσση

Όσον αφορά τον Λουκά Φουρλά, η υποψηφιότητα του δεδομένου ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όσον αφορά τους υπόλοιπους πέντε, αυτοί θα υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους κατά την αυριανή σχετική διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων. Σε περίπτωση που αύριο δεν υποβληθούν άλλες υποψηφιότητες, η προαναφερθείσα εξάδα θα αποτελέσει αυτήν με την οποία ο ΔΗΣΥ θα πορευθεί προς την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Με τα δεδομένα αυτά το ενδιαφέρον στον ΔΗΣΥ επικεντρώνεται στην αυριανή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων κατά την οποία θα διαφανεί εάν θα υποβληθούν ή όχι και άλλες υποψηφιότητες για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Σε μια τέτοια περίπτωση δηλαδή υποβολής περισσότερων από τις διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο υποψηφιοτήτων, η τελική σύνθεση θα προκύψει μέσα από την προβλεπόμενη από το καταστατικό εσωκομματική εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πικρία του Αβέρωφ για τα ΜΜΕ-Καταγγέλλει κανιβαλισμό

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν πάντως πως το σενάριο αυτό, δηλαδή της υποβολής περισσότερων υποψηφιοτήτων μοιάζει με τα υφιστάμενα δεδομένα ως πάρα πολύ πιθανό. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου με δικαίωμα ψήφου στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Η επικύρωση του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ θα γίνει στις 2 Μαρτίου από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ μετά το πέρας της σημερινής του συνεδρίας

Στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της παράταξης, ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, ενημέρωσε το σώμα πως θα ασκήσει το δικαίωμά του για συμπερίληψη του ενός κατ΄ επιλογήν υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες ευρωεκλογές, με πρόσωπο που δεν επηρεάζει καμία ποσόστωση, είτε για νέους είτε για γυναίκες.

Ως εκ τούτου, τις άλλες πέντε θέσεις του ψηφοδελτίου της παράταξης θα συμπληρώσουν στελέχη και μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού που θα καταθέσουν αύριο την υποψηφιότητά τους.

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα