Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμη να βοηθήσει η Ισπανία για τερματισμό του δράματος των αγνοουμένων

  24/01/2019 21:55
Έτοιμη να βοηθήσει η Ισπανία για τερματισμό του δράματος των αγνοουμένων

Έτοιμη να βοηθήσει η Ισπανία για τερματισμό του δράματος των αγνοουμένων

  24/01/2019 21:55
O Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ισπανίας στη Λευκωσία Alvaro Castillo Aguilar.

Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Ισπανό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.
 
Από την πλευρά του ο Ισπανός Πρέσβης διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της χώρας του στην επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε τη βούληση να προσφέρει κάθε βοήθεια που δύναται για να συμβάλει στην επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων και ενημέρωσε τον κ. Aguilar για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά τις προσπάθειες επίλυσής του, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης.

Ο Επίτροπος Προεδρίας επεσήμανε τη δραματική μείωση στον εντοπισμό οστών στις κατεχόμενες περιοχές λόγω της έλλειψης συνεργασίας της Τουρκίας και ζήτησε τη συνδρομή της Ισπανίας, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία, για να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος.  

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Διασποράς, όπου διαφάνηκε πως μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας