Οι σχέσεις με Αναστασιάδη, το αλίσι βερίσι με Νικόλα και η μπηχτή για το ΑΚΕΛ

Άπλετο φως στις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά και στο πώς βλέπει τις σχέσεις Προεδρικού και ΑΚΕΛ με φόντο τη μεταξύ τους σφοδρή αντιπαράθεση για το Κυπριακό, έριξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε σήμερα το πρωί.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτήρισε ως αγαστές τις σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη, κάνοντας  λόγο για σχέση πολιτικής ορθότητας και ορθοδοξίας. Ταυτόχρονα απέρριψε τη φημολογία που αναπτύσσεται και βλέπει μελλοντικές εκλογικές συνεργασίες πίσω από την αναθέρμανση των σχέσεων του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ, ενώ σε ότι αφορά το ΑΚΕΛ και τις τεταμένες σχέσεις του κόμματος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διαμήνυσε με ξεκάθαρη αποδέκτρια την Εζεκία Παπαϊωάννου, πως η σημαία για την επανένωση δεν είναι μονοπώλιο.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβ. Νεοφύτου: Να θέσουμε τον εθνικό στόχο υπεράνω κομματικών συμφερόντων
 
Οι σχέσεις με Αναστασιάδη
Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  πως οι συσκέψεις και οι πρωινοί καφέδες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αραίωσαν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω από που τα μαθαίνετε για τους πρωινούς καφέδες. Οι πρωινοί καφέδες συνεχίζονται. Και ο καιρός ηλιόλουστος και το κλίμα εξαιρετικό».
 
«Υπήρξε μια εκτίμηση όσον αφορά πιθανές συνέπειες που δεν αφορούσαν χειρισμούς της δικής μας πλευράς. Το θέμα έληξε οι σχέσεις αγαστές».
 
Και πρόσθεσε: «Και θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά. Για να υπάρξει ένα δυνατό κόμμα χρειάζεται μια πετυχημένη κυβέρνηση και για να υπάρξει μια πετυχημένη κυβέρνηση χρειάζεται να έχει δίπλα της ένα δυνατό κόμμα».
 
«Αυτό», συνέχισε ο Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, «το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια όσο και ως Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο και ως Κυβέρνηση. Οι σχέσεις μου με τον Νίκο Αναστασιάδη διακρίνονται εδώ και δεκαετίες από μια σχέση πολιτικής ορθότητας και ορθοδοξίας».
 
Κανένα αλίσι βερίσι με Νικόλα
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται, ακούγονται και γράφονται, αναφορικά με την αναθαίρμανση των σχέσεων του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ,  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απέρριψε τις αναλύσεις και τις προβλέψεις πως πίσω από αυτή κρύβεται μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
 
«Αυτό που ισχύει είναι ότι με τον Νικόλα Παπαδόπουλο έχουμε χημεία και συνεργάστηκα μαζί του από το 2009. Χωρίς να υπάρχει αλίσι βερίσι μεταξύ μας. Αυτά που πιστεύουμε για την οικονομία, με τις διαφορές που καταγράφηκαν διαχρονικά όσον αφορά το εθνικό ζήτημα» υπέδειξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
«Αλλά», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «πιστώνω στον Νικόλα και το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως και σε μερικές περιπτώσεις στην ΕΔΕΚ και την Αλληλεγγύη που στήριξαν σκληρά μέτρα αλλά αναγκαία για τη σωτηρία του τόπου. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στο μεγάλο μέρος της πρώτης της πενταετίας αλλά και στο σύνολο της δεύτερης είμαστε μια κυβέρνησης κοινοβουλευτικής μειοψηφίας. Χρειάζεται για το καλό του τόπου να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας και εντός και εκτός της Βουλής».
 
Ο Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ
Σε σχέση με την αντιπαράθεση του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναγνώρισε πως πάντα υπήρχαν κριτικές όσον αφορά το εθνικό ζήτημα. «Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση αλλά και οριακή στιγμή και όσοι πραγματικά θέλουμε -και πιστώνω το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας- για να απαλλαχθούμε από την κατοχή χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι είναι απαραίτητη η ενότητα και ευελπιστώ ότι οι τόνοι θα πέσουν και θα υπάρξει ένα καλύτερο εσωτερικό κλίμα ενόψει και των εξελίξεων που αναμένονται», είπε.
 
Ερωτηθείς για με τις θέσεις που διατυπώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ΑΚΕΛ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ίδιος στις αναφορές του δεν έκανε αναφορά σε κανένα κόμμα. «Δεν είμαι εδώ για να κάνω έριδες, αλλά ούτε και θα δεχθώ ότι η σημαία για την επανένωση είναι μονοπώλιο κάποιου κόμματος και ειδικά όταν σε  κρίσιμες περιόδους είπαμε όχι για να τσιμεντώσουμε το ναι», κατέληξε με νόημα.
 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα