Πετύχαμε περισσότερα απαντά το Υπουργείο Ενέργειας στο ΑΚΕΛ

Σε τρία μόνο χρόνια, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, με μια καλά μελετημένη, πολυδιάστατη και ευέλικτη στρατηγική, και χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει ήδη πετύχει πολύ περισσότερα στα θέματα υδρογονανθράκων από ό,τι πέτυχε το ΑΚΕΛ στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής του, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ περί επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των ενεργειακών ζητημάτων από μέρους της Κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "ιδιαίτερα δε η Κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει τον εγκλωβισμό στη μονοδιάστατη τακτική της Κυβέρνησης ΑΚΕΛ, που είχε ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία Τερματικού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου, το οποίο με βάση τις έως τώρα ανακαλύψεις αποδεδειγμένα θα έβαζε τη χώρα σε επιπλέον οικονομικές περιπέτειες".

Προστίθεται ότι κατά την περίοδο 2008-2013 "και έχοντας να διαχειριστεί ένα και μοναδικό Συμβόλαιο, η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ το μόνο που έχει να επιδείξει είναι μια ερευνητική γεώτρηση, η οποία καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή το 2008 του συμβολαίου με την εταιρεία, καθώς και ένα Γύρο Αδειοδότησης".

"Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, έχοντας να διαχειριστεί έξι Συμβόλαια, μεταξύ άλλων κατέγραψε από το 2013 σημαντική πρόοδο στην οργάνωση του τομέα των υδρογονανθράκων, ολοκλήρωσε τρεις γεωτρήσεις και την είσοδο της BG στην ΑΟΖ της Κύπρου, διαχειρίστηκε επιτυχώς τα προβλήματα των ήδη αδειοδοτημένων εταιρειών, έχει επαναξιολογήσει το ενεργειακό δυναμικό της χώρας και συνεχίζει να υλοποιεί τους σχεδιασμούς για εμπορικοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» αναφέρει το Υπουργείο.

Προσθέτει ότι ταυτόχρονα, με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης "μπορέσαμε να φέρουμε σε ένα νέο, σαφώς ψηλότερο, επίπεδο τις σχέσεις της Κύπρου με τις γειτονικές μας χώρες και σημαντικά κέντρα επιρροής, ενώ προχωρούμε σήμερα με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για ένα Τρίτο Γύρο Αδειοδότησης".

"Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, τα ίδια τα γεγονότα και οι εξελίξεις διαψεύδουν το ΑΚΕΛ. Το ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, ένα ομολογουμένως δύσκολο και σύνθετο θέμα, με πολλές εξωγενείς προκλήσεις, δεν προσφέρεται για προεκλογικές ή άλλες σκοπιμότητες. Αυτό που απαιτείται, ιδιαίτερα κατά την προκήρυξη και διαδικασία του Τρίτου Γύρου Αδειοδότησης, είναι η στήριξη και σωστή προβολή των προοπτικών της κυπριακής ΑΟΖ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου" καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»