Κυπριακό και αγνοούμενοι στο γεύμα εργασίας Φωτίου με Βρετανούς βουλευτές

Γεύμα εργασίας με τους βουλευτές μέλη της βρετανικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (APPG) για την Κύπρο είχε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους φίλους βουλευτές τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό και να τους ενημερώσει για τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακιντζί και την Τζέιν Χολ Λουτ. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των αγνοουμένων, ζήτημα που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο πώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι βουλευτές μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της τύχης τους προτρέποντας την Τουρκία να ανοίξει τα στρατιωτικά της αρχεία.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εγκλωβισμένων στο Ριζοκάρπασο και στον Κορμακίτη, επισημαίνοντας ότι βιώνουν στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέθηκε ακόμα το θέμα της ανανέωσης της εντολής της UNFICYP και η στήριξη που χρειάζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ο Προεδρικός Επίτροπος ανέλυσε επίσης τις πρωτοβουλίες τριμερών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος και επισήμανε το ρόλο της χώρας και των συνεργασιών αυτών για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Οι παρόντες βουλευτές ήταν ο Πρόεδρος της APPG σερ Ρότζερ Γκέιλ και οι Πάμπος Χαραλάμπους, Τζόαν Ράιαν, Κάθριν Γουέστ, Ρότζερ Γκόντσιφ, Σέριλ Μάρεϊ, Νταν Κάρλσεν, Φάμπιαν Χάμιλτον, Μάικ Φρηρ, Μάικ Γκέιπς και Μπομπ Μπλάκμαν.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Φωτίου με με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας ΗΒ Χρίστο Καραολή, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα της παροικίας, της Ομοσπονδίας και της διαδικασίας απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας από τους απόδημους.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας