Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

4 σημαντικοί ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Κατερίνα Ηλιάδη   20/10/2015 17:34
4 σημαντικοί ΥΠΕΞ στην Κύπρο

4 σημαντικοί ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Κατερίνα Ηλιάδη   20/10/2015 17:34
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να επισκέπτονται διαδοχικά την Κύπρο τέσσερεις υπουργοί Εξωτερικών σημαντικών κρατών σε σχέση με το Κυπριακό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Στην ατζέντα των επαφών τους είναι οι συνομιλίες και οι διμερείς σχέσεις.
 
Στις 26 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο, για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη (26 – 28 Οκτ.) μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Κοτζιάς.
 
Στις 14 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το νησί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή. Στις 13 Νοεμβρίου θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα, την επομένη στην Κύπρο και απ’ εδώ θα φύγει για την Αττάλεια της Τουρκία, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των G20 (15 – 16 Νοεμβρίου).
 
Στις 18 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να έρθει στη Λευκωσία ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ την επομένη, 19 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.
 
Η αναμενόμενη εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, το Νοέμβριο, καθιστά τις επισκέψεις αυτές ιδιαίτερα σημαντικές, σε συνδυασμό με τις εκλογές στην Τουρκία που θα διεξαχθούν την 1η Νοεμβρίου 2015. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών Κεφαλαίων. Η Λευκωσία διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι στην Τουρκία εναπόκειται αν θα προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία. Δηλαδή, θα πρέπει να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, κάτι που συνεπάγεται αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας