Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Πολιτεία αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής

  15/07/2018 00:01
Η Πολιτεία αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής

Η Πολιτεία αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής

  15/07/2018 00:01
Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η Πολιτεία τιμά και φέτος όσους έχασαν την ζωή τους αντιστεκόμενοι στο πραξικόπημα και στην βάρβαρη τουρκική εισβολή, ενώ με ανακοινώσεις και διακηρύξεις τους, σχεδόν το σύνολο των κομμάτων, με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος, καταδικάζει το διπλό έγκλημα που διετελέστη σε βάρος της Κύπρου.

Μνημόσυνα για τα θύματα του πραξικοπήματος και της εισβολής τελούνται σε όλους τους Ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά  το πραξικόπημα, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τάφους των ηρώων του Νέου Κοιμητηρίου (Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης).

Εξάλλου, στις 11:30 το πρωί, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασίαδη, θα συνέλθει σε ειδική συνεδρία  για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Διαβάστε πιο κάτω σε ποιους Ναούς και από ποιους αξιωματούχους της θα εκπροσωπηθεί η Κυβέρνηση, καθώς και τις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο του πραξικοπήματος.

08:30 Πρόεδρος Δημοκρατίας – Υπουργός Άμυνας - Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα – Κατάθεση στεφάνων στους τάφους των ηρώων του Νέου Κοιμητηρίου  (Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης)

08:30  Υπουργός Οικονομικών - Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα (Μητροπολιτικός Ναός Πανάγιας Παντανάσσης, Λεμεσός)

08:30 Προεδρικός Επίτροπος - Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα (Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Λάρνακα)

08:30 Υπουργός Υγείας - Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα (Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Θεόδωρου, Πάφος)

08:30 Υφυπουργός παρά τω Προέδρω - Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα (Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι)

08:30 Δήμος Γερμασόγειας – Εθνικόφρονα Σωματεία Αναγέννηση Γερμασόγειας – Ετήσιο μνημόσυνο ηρώων Παναγιώτη Τσαγγάρη, Τρόφιμου Κουλλέ, Ευάγγελο Γεωργίου και Σωφρόνη Σωφρονίου – Δέηση υπέρ της εξακρίβωσης της τύχης του αγνοούμενου Χριστάκη Αγαθοκλέους – Επιμνημόσυνο λόγο από Διευθυντή Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας – Κατάθεση στεφάνου (Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής, Γερμοσόγεια)

09:00 Δήμαρχος Λεμεσού – Ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα (Ιερός Ναός Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής, Λεμεσός)

11:00 Δήμος Αθηναίων – Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (Αθήνα)
 
12:00 Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης – Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης και στις στήλες των πεσόντων αγωνιστών της Αντίστασης

13:00 Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μ. Βασιλειάδου - Μνημόσυνο πεσόντων πραξικοπήματος και εισβολής 1974  (Εκκλησία Παναγίας, Woodgreen, Λονδίνο)
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας