Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τουρκική εισβολή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

  23/03/2018 19:16
Τουρκική εισβολή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

Τουρκική εισβολή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο

  23/03/2018 19:16
Η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, επεσήμανε η Kate Gilmore, Αναπληρωτής Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του Ύπατου Αρμοστή για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής.
 
Στην παρουσίαση κατά τη διάρκεια των εργασιών της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κ. Gilmore αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο δικαίωμα στη ζωή, στο θέμα των αγνοουμένων, στην ελευθερία διακίνησης και στο δικαίωμα στην περιουσία.
 
Σε παρέμβαση του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη, Πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης ανέδειξε τις κατάφωρες παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων από την Τουρκία.
 
Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε την ευθύνη της Τουρκίας για το θέμα των αγνοουμένων ως κατοχική δύναμη και τις οργανωμένες προσπάθειες της για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού, και κατήγγειλε την Τουρκία για τη στάση της, η οποία οδήγησε στο αδιέξοδο που σημειώθηκε στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, και την πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.
 
Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας την αμείωτη αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.
 
Απαντώντας σε ισχυρισμούς της τουρκικής αντιπροσωπείας, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος Δημήτρης Σαμουήλ τόνισε ότι ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης του κυπριακού προβλήματος είναι η παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή.
 
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία, τα τελευταία χρόνια, με τις ενέργειες της στο Ιράκ και πιο πρόσφατα, στο Αφρίν, στη Συρία έχει καταλήξει κατά συρροή εισβολέας γειτονικών κρατών.
 
ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας