Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο εργαστήρι της ΔΕΑ ο Ζαν Πιέρ Λακρουά

  02/03/2018 19:44
Στο εργαστήρι της ΔΕΑ ο Ζαν Πιέρ Λακρουά

Στο εργαστήρι της ΔΕΑ ο Ζαν Πιέρ Λακρουά

  02/03/2018 19:44

Το εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), επισκέφθηκε το απόγευμα, ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του οργανισμού, Ζαν Πιέρ Λακρουά.
 

Συνοδευόμενος από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Λακρουά ενημερώθηκε από τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για την πορεία των ερευνών και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο εργαστήρι.
 
Ακολούθως, περιόδευσε το εργαστήρι, όπου είδε από κοντά το έργο το οποίο επιτελείται και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Εργαστήρι της ΔΕΑ, δεν προέβη σε δηλώσεις.

2
 
Ο Ελληνοκύπριος Εκπρόσωπος στη Διερευνητική Επιτροπή, Νέστωρας Νέστωρος, είπε ότι η επίσκεψη του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ζαν Πιέρ Λακρουά, είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού "στέλλει ένα μήνυμα ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν την προσπάθεια και την υποστήριξη στη Διερευνητική Επιτροπή για να λύσουμε διάφορα θέματα, τα οποία δεν περνούν μόνο από το χέρι της Διερευνητικής Επιτροπής".

Ο ίδιος ενημέρωσε, "όπως και οι άλλοι συνάδελφοι, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα και αναμένουμε  ότι σίγουρα θα πάμε ακόμα πιο μπροστά για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις στις οικογένειες των αγνοουμένων τόσο Ελληνοκυπρίων όσο και Τουρκοκυπρίων", κατέληξε.
 
ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας