Δημοσκόπηση Reporter: Περνούν από τεστ κοπώσεως και αντοχής

Στον τελικό βαθμό συσπείρωσης των κομμάτων που τους υποστηρίζουν θα κριθεί όπως όλα δείχνουν ποιος εκ των Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με την μεταξύ τους διαφορά να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο(σ.σ. στο 0,9% υπέρ του κ. Παπαδόπουλου) και το αμφίρροπο αυτό εκλογικό ντέρμπι να παίζεται σε εξαιρετικά εύθραυστες και λεπτές ισορροπίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση Reporter: Με κομμένη την ανάσα Νικόλας-Μαλάς για τον 2ο γύρο
 
Όπως προκύπτει από τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER/IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μολονότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξακολουθεί να διατηρεί έστω και ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Σταύρου Μαλά, ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος φαίνεται να είναι αυτός που αποκτά το μομέντουμ στη μάχη που δίνουν για είσοδο στον δεύτερο γύρο. 
Ο κ. Μαλάς, πέραν του ότι σε σύγκριση με τα σχετικά ευρήματα της ανάλογης δημοσκόπησης του REPORTER τον περασμένο Οκτώβριο έχει κλείσει την ψαλίδα από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αυξάνοντας το ποσοστό που εξασφαλίζει από το 18% στο 20,3%, βλέπει και την συσπείρωση του ΑΚΕΛ γύρω από την υποψηφιότητά του να ανεβαίνει αισθητά και να βρίσκεται σήμερα στο 71,5% σε σύγκριση με 67% που βρισκόταν τον περασμένο Οκτώβριο. Καταγράφεται δηλαδή μια αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ γύρω από τον Σταύρο Μαλά ύψους 4,5 ποσοστιαίων μονάδων.
 
Από την άλλη, αύξηση στο ποσοστό του καταγράφει και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, καθότι σήμερα ανέρχεται στο 21,2%, σε σχέση με 20% τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Η άνοδος της συσπείρωσης του ΔΗΚΟ γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου ανέρχεται σε σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες(σ.σ. από 68% σε 69,8%), ενώ πέραν των τριών ποσοστιαίων μονάδων, και συγκεκριμένα 3,3%, είναι η αύξηση της συσπείρωσης της ΕΔΕΚ(σ.σ. από 56% τον Οκτώβριο, βρίσκεται σήμερα στο 59,3%).
 
Ελαφρά πιο συσπειρωμένο γύρω από την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, αλλά παραμένοντας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, εμφανίζεται η συσπείρωση του Κινήματος Αλληλεγγύη, αφού από το 40% του περασμένου Οκτώβρη, σήμερα ανέρχεται στο 41,3%. Αντιθέτως, πτώση παρατηρείται στη συσπείρωση των Οικολόγων, καθότι από το 43% του Οκτώβρη, σήμερα βρίσκεται στο 41,2%.

Όσον αφορά τον Νίκο Αναστασιάδη, το ποσοστό του ανέβηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, από το 33% στο 34,1%, βλέποντας ταυτόχρονα και τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ ν’ αυξάνεται γύρω από την υποψηφιότητά του, καθώς από το 82% του περασμένου Οκτώβρη, σήμερα ανέρχεται στο 83,1%.
 
Δεξαμενή από την οποία αντλεί σημαντικό αριθμό ψήφων παραμένει για τον Νικό Αναστασιάδη, πέραν φυσικά του ΔΗΣΥ, αυτή της Αλληλεγγύης, με έναν στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος της Ελένης Θεοχάρους(σ.σ. 29,8%) να μην ακολουθούν την απόφαση για Νικόλα Παπαδόπουλο και να δηλώνουν πως θα ψηφίσουν τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον Νίκο Αναστασιάδη επιλέγουν και σχεδόν δύο στους δέκα ψηφοφόρους των Οικολόγων, αντλώνταςεπίσης ένα 13,3% από τη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»