Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ριπές Κουκουμά κατά Αναστασιάδη και στο βάθος ο Αρχιεπίσκοπος

  12/12/2017 17:54
Ριπές Κουκουμά κατά Αναστασιάδη και στο βάθος ο Αρχιεπίσκοπος

Ριπές Κουκουμά κατά Αναστασιάδη και στο βάθος ο Αρχιεπίσκοπος

  12/12/2017 17:54
Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα Κουκουμά αναφέρθηκε στα δικαιώματα της γυναίκας και την ισότητα των φύλων, κατά την ομιλία της στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανήγαγε τον Αρχιεπίσκοπο σε προνομιακό συνομιλητή καθιστώντας επικρατούσες τις θέσεις της Εκκλησίας.
 
Διερωτήθηκε πώς μπορεί να αποδοθεί ισότητα και να αποδοθούν δικαιώματα όταν, υπερισχύει η θέση της Εκκλησίας που αποφαίνεται ότι η γυναίκα δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της.
 
Η κ. Κουκουμά εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλο, μη θεοκρατικό κράτος στον κόσμο στο οποίο ο Πρόεδρος της χώρας να έχει αναγάγει τον Αρχιεπίσκοπο με προνομιακό συνομιλητή και στενό συνεργάτη για τα θέματα της παιδείας και στο εθνικό θέμα.
 
Στη συνέχεια είπε ότι η Κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του κράτους αποχαρακτηρίστηκε αρχαίο μνημείο για να ανεγερθεί πολυτελές ξενοδοχείο του Αρχιεπισκόπου.
 
Οι σημερινοί κυβερνώντες θα παραδώσουν την εξουσία στον Μάρτη, εφόσον ο λαός αποφασίσει έτσι, με το χειρότερο δείχτη όσον αφορά τη συμμετοχή γυναικών στον Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς μόνο μία γυναίκα βρήκε ο Πρόεδρος να διορίσει και αυτήν μετά την κοινωνική κατακραυγή, είπε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι ο Σταύρος Μαλάς ξεκαθάρισε πως εφόσον εκλεγεί το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από γυναίκες.
 
Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε περαιτέρω ότι το οικογενειακό δίκαιο της Κύπρου χρειάζεται άμεσα προοδευτικό εκσυγχρονισμό, μέσα από τον οποίο να δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός είσπραξης διατροφών και να θεσμοθετηθεί η κάλυψη από το κράτος των διατροφών, που ο υπόχρεος δεν μπορεί αποδεδειγμένα να πληρώσει και ακολούθως το κράτος να αναλαμβάνει την είσπραξη τους όταν ο γονέας έχει πλέον εισοδήματα.
 
Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγική πολιτική, παρατηρώντας ότι δεν έμειναν και πολλά για να σχολιάσουμε.
Πρόσθεσε ότι την ώρα που εκκρεμούν στη μέριμνα 3.700 αιτήσεις από νεαρά ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν στέγη την ώρα που η Κυβέρνηση έχει περίσσευμα 5 εκατομμυρίων, τα οποία μέσα από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2017 αξιοποιούνται για την προεκλογική του Νίκου Αναστασιάδη.
 
ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας