Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία δίπλα στον Πρόεδρο για τη λύση

Η Εκκλησία της Κύπρου θα σταθεί βοηθός και συμπαραστάτης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του δίνει θάρρος να αντέχει στις πιέσεις των ξένων, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
 
Σε ομιλία του μετά τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευχή «να φωτίσει ο Θεός τους ισχυρούς της Γης επιτέλους να πιέσουν εκείνους που πρέπει, ούτως ώστε να τερματιστεί αυτή η τραγωδία του λαού μας που για μισό και περισσότερο αιώνα βρίσκεται σε μια εθνική αναστάτωση και δεν μπορεί να ηρεμήσει γιατί επιβουλεύονται αυτό τον τόπο, αυτή την πατρίδα».
 
Θέλω να πιστεύω, συνέχισε, πως «όλη η πολιτική ηγεσία μας ευρισκόμενη ενώπιον τόσων προβλημάτων, οφείλει να ενωθεί, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία ένα στόχο να έχουμε όλοι μας, να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη. Δεν έχουμε να μοιράσουμε οτιδήποτε με τους Τουρκοκύπριους", ανέφερε, σημειώνοντας πως "αιώνες πολλούς ζήσαμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα θρησκευτικό στη Κύπρο, οι 'Έλληνες Ορθόδοξοι με τους Τούρκους μουσουλμάνους περνούσαμε όμορφα, ειρηνικά και αγαπημένα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «εκείνη τη ζωή που ζήσαμε τότε εκείνη τη ζωή θέλουμε να ζήσουμε και σήμερα. Εμείς ως Εκκλησία θα είμεθα κοντά σας κύριε Πρόεδρε, βοηθοί και συμπαραστάτες, ούτως ώστε να σας δίνουμε θάρρος να αντέχετε και στις πιέσεις τις οποίες καλώς γνωρίζουμε, ούτως ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή να ζήσει αυτός ο λαός ενωμένος, ελεύθερος, χαρούμενος και ευτυχισμένος στη γη των πατέρων του», ανέφερε.
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτό είναι και το θέλημα του Θεού" και είπε πως "εμείς θα βοηθήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να βρεθεί επιτέλους αυτή η χρυσή τομή, να γίνει ένα σωστό κράτος που να υπηρετεί όλους τους πολίτες».
 
Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «είθε ο Θεός να σας βοηθήσει επί των ημερών σας να δούμε αυτή τη χαρά, να τη βιώσουμε και του χρόνου σε όλη τη Κύπρο μας σε όλη τη παραθαλάσσια Κύπρο, από τον Απόστολο Αντρέα μέχρι την Πάφο, να γιορτάσει ο λαός μας και να δοξολογήσει το Θεό για τις χαρές και τα δώρα που συνεχώς μας προσφέρει».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  
 
 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ