Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Τριγμοί στον ΔΗΣΥ με φόντο την πρόταση νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς

Γιώργος Πλουτάρχου  23/03/2017 13:18
Τριγμοί στον ΔΗΣΥ με φόντο την πρόταση νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς

Τριγμοί στον ΔΗΣΥ με φόντο την πρόταση νόμου για τους σχολικούς εορτασμούς

Γιώργος Πλουτάρχου  23/03/2017 13:18
Εσωκομματικούς τριγμούς στον ΔΗΣΥ προκαλούν τα τελευταία γεγονότα σε σχέση με την πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα, και οδηγείται την μεθεπόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σχέση με την μεταφορά των εξουσιών για καθορισμό των σχολικών εορτασμών από τη Βουλή στον Υπουργό Παιδείας.
 
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για προώθηση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια, λήφθηκε πλειοψηφικά κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στέλνουν στην Ολομέλεια την «διόρθωση» για το Ενωτικό

Ωστόσο, πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, θέλουν τουλάχιστον δύο βουλευτές του ΔΗΣΥ να διαμήνυσαν στο πλαίσιο χθεσινής συνεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης.  
 
Σημειώνεται πως ο ΔΗΣΥ, επιχείρησε χθες ν’ αποσυνδέσει την κατάθεση και προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης από την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό(σ.σ. βλέπει ικανοποίηση της αξίωσης Ακιντζί για διόρθωση της απόφασης της Βουλής για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία), με τον πρόεδρο της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου να κάνει λόγο για διόρθωση της στρέβλωσης της παρέμβασης των κομμάτων στο εκπαιδευτικό έργο.
 
Στην Πινδάρου, παρά τις χθεσινές προειδοποιήσεις που ακούστηκαν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, εκτιμούν πως μέχρι την μεθεπόμενη Παρασκευή οπόταν και θα βρεθεί η πρόταση νόμου στην Ολομέλεια, και αναλόγως πιθανών εξελίξεων στο Κυπριακό(για παράδειγμα ένα δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί που θα σηματοδοτεί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων), οι όποιες αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί θα κατευναστούν και όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν την πρόταση νόμου του κόμματος.   
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας