«Να πατήσει πόδι ο Πρόεδρος και θα είμεθα μαζί του»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να πατήσει το πόδι του στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας για το εδαφικό, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, «έχω ακούσει μετά πολλής προσοχής τις απόψεις του Προέδρου, άκουσε και εκείνος μετά πολλής προσοχής τις απόψεις τις δικές μου, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα θέματα. Πηγαίνουν εκεί (σ.σ. στην Ελβετία) για συζήτηση, για να πάρουν αποφάσεις. Και του είχα πει ότι οι δικές μου οι απόψεις, που είναι και η ουσία του όλου θέματος, είναι ότι πρέπει να πατήσει πόδι και εμείς θα είμεθα μαζί του και θέλουμε να πετύχει για το καλό του λαού μας και της πατρίδας μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε ότι «αν γίνει μια σωστή πολιτεία εδώ, περιττεύουν και τα επεμβατικά δικαιώματα, διότι όταν έχουμε σωστό κράτος και περνούμε καλά, για ποιο λόγο να έρθει να επέμβει η Τουρκία κ.λ.π.»
Ερωτηθείς τι συζήτησαν ενόψει της συνάντησης στην Ελβετία για το εδαφικό και τι εισηγήθηκε στον Πρόεδρο να θέσει για το εδαφικό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απάντησε: «Ξέρει τις απόψεις μου διότι τις είπα δημοσίως πολλές φορές, αλλά και τις γνώριζε και μου τις είπε, θα θέλαμε να φθάσουμε και πιο καλά από τις θέσεις σας. Αλλά καταλαβαίνετε ότι η τελική απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από μας, εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Το ότι θα απαιτούμε και θα πατήσουμε πόδι, ασφαλώς και θα πατήσουμε».
Ερωτηθείς αν έχει αναφέρει σήμερα το θέμα του 25% του εδάφους στον Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι του το ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος. «Αν μπορούμε ακόμα και λιγότερο να δώσουμε, ναι, αλλά δεν εξαρτάται και από μας. Η διαπραγμάτευση θα γίνει και θα είναι σκληρή», είπε. Ερωτηθείς τι εισηγήθηκε ο ίδιος, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «δεν είναι της ώρας».
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων