Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην περιοχή Βασιλικού ο ΠτΔ-Προανήγγειλε σύσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα το πρωί σύσκεψης με τους εννέα κοινοτάρχες της περιοχής Ζυγίου, στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Ανδρέας Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για τη σύσκεψη, είπε ότι «ζήτησα να ενημερωθώ για το πού βρίσκονται οι προτάσεις και οι σκέψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρκό Μέγαρο προ κάποιου χρόνου.

Φαίνεται ότι κάποια των θεμάτων βρίσκονται στην πορεία επίλυσης, για κάποια υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες. Είτε αυτή είτε την άλλη βδομάδα θα γίνει μια διυπουργική σύσκεψη στην παρουσία των Κοινοταρχών, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και οι λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Ερωτηθείς ποιο μήνυμα στέλνει στους κατοίκους της περιοχής σε ό,τι αφορά τον τομέα της δημόσιας υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η έγνοια μου δεν μειώνεται ανάλογα με τις περιοχές». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις εταιρειών στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή Βασιλικού, επιθεώρησε σήμερα εγκαταστάσεις εταιρειών που βρίσκονται στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την τέλεση εγκαινίων της VLPG Plant Ltd, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Petrolina και της ΕKO εντός του Ενεργειακού Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος σε στελέχη και προσωπικό της εταιρείας είπε ότι «θα ήθελα να σας συγχαρώ και να πω πόσο σημαντική ήταν η συμβολή και των Ελληνικών Πετρελαίων στον όλο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και στο πόσο έχετε και εσείς συμβάλει στο να πετύχουμε από τη μια απελευθέρωση ενός μεγάλου παραλιακού μετώπου στη Λάρνακα, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης, και από την άλλη, και η επικέντρωση και συγκέντρωση όλων των ενεργειακών μονάδων στο Ενεργειακό Κέντρο, με τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας που επιβάλλονται σε κάθε Ενεργειακό Κέντρο.

Θέλω για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για το ότι μέσα από μελετημένα χρονοδιαγράμματα, αυστηρά, μάλιστα, έχετε συμβάλει στο να πετύχουμε τους στόχους μας».  

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο λιμάνι Βασιλικού, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού, προτού τελέσει τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού της περιοχής. 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα