Διέψευσε τους τ/κ ισχυρισμούς ο Στίουαρτ μετά το διάβημα του ΥΠΕΞ

Απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που αποδίδονται στο πρόσωπό του ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, έπειτα από διάβημα που έγινε προς αυτόν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι τα όσα αποδίδονται από την Γενί Ντουζέν, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

«Ενδεχομένως να αποτελούν προϊόν διαστρέβλωσης και μη αντικειμενικής καταγραφής των γεγονότων», είπε ο κ. Δημητρίου προσθέτοντας πως ο κ. Στιούαρτ επιβεβαίωσε την προσήλωση του ιδίου και της Αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο στην αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των όρων εντολής τους.

Σημειώνεται ότι, το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν θέλω να θεωρήσω ότι ελέχθη κάτι ανάλογο. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο, έχει προκληθεί ο κ. Στιούαρτ για να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Εάν όντως ελέχθη κάτι ανάλογο, το ελάχιστο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι ότι δεν μιλούμε πια για εκπρόσωπο των ΗΕ, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Κορνήλιος Κορνηλίου, προέβη σε διάβημα προς τον κ. Στιούαρτ, με αφορμή τους ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Γενί Ντουζέν" και όσα αποδίδονται στον κ. Στιούαρτ.

"Ο κ. Στιούαρτ απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που αποδίδονται στο πρόσωπο του σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται περαιτέρω πως ο αξιωματούχος των ΗΕ επιβεβαίωσε στον κ. Κορνηλίου, την προσήλωση του ιδίου και της Αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο στην αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των όρων εντολής τους.

«Ο Κ. Στιούαρτ έχει διασκεδάσει τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε συνάντηση με ΓΔ ΥΠΕΞ»

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, έχει διασκεδάσει τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα  στον Τύπο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για μεροληψία, και έχει υπογραμμίσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να εργάζονται και με τις δυο πλευρές για πλήρη αμεροληψία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιο Κορνηλίου. «Ο κ. Στιούαρτ διασκέδασε τις ανησυχίες που ηγέρθηκαν σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα  στον Τύπο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για μεροληψία. Υπογράμμισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσουν να εργάζονται και με τις δυο πλευρές για πλήρη αμεροληψία», πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος πως δυστυχώς ο κ. Στιούαρτ θα βρίσκεται προσωρινά εκτός Κύπρου λόγω ενός έκτακτου επείγοντος οικογενειακού θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του πατέρα του κ. Στιούαρτ έχει χειροτερέψει. Έτσι αυτός πρέπει να μεταβεί στον Καναδά επειγόντως για να τον δει, και θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο