Ζητά διάψευση από τον ίδιο τον Στιούαρτ το ΥΠΕΞ-«Δεν αρκούν αόριστες αναρτήσεις»

O εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Δημήτρης Δημητρίου καλεί τον Κόλιν Στιούαρτ, ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο να απορρίψει δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Γενί Ντουζέν ως αβάσιμο και λανθασμένο.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Δημητρίου αναφέρει πως δεδομένου ότι το δημοσίευμα της Yeni Duzen «αποδίδει στον κ. Stewart πρωτοφανείς και σοβαρότατες αναφορές σε βάρος της πλευράς μας, αναμένουμε από τον ίδιο να απορρίψει το δημοσίευμα ως αβάσιμο και  λανθασμένο».

«Γενικόλογες και αόριστες αναρτήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αρκούν», αναφέρει ο κ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τ/κ εφημερίδα απέδωσε στον κ. Στιούαρτ προκλητικές αναφορές, όπως «ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου έχει τώρα ενσωματωθεί οικονομικά και πολιτικά με την Τουρκία. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία είναι αυτή που πρέπει να κινητοποιηθεί για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Όμως, μόνο διαμαρτύρονται, καταδικάζουν, κατηγορούν», υπό τον τίτλο «παραπομπές από τον Στιούαρτ στην ελληνοκυπριακή πολιτική-Μόνο διαμαρτύρονται, καταδικάζουν, κατηγορούν».

Τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν τις εν λόγω αναφορές μέσω Twitter και ανέφεραν ότι «συνεργαζόμαστε στενά και με τις δύο πλευρές αμερόληπτα. Απορρίπτουμε κάθε κατηγορία για μεροληψία. Είναι λάθος και αβάσιμες».

«Απορρίπτουμε όλους τους ισχυρισμούς περί μεροληψίας ως λανθασμένους και αβάσιμούς. Εργαζόμαστε στενά με τις δυο πλευρές αμερόληπτα», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπός τους Αλίμ Σιντίκ. Ωστόσο δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία διάψευση από τον ίδιο τον ίδιο τον επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές