Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Δημητριάδης και Ακιντζί συμφώνησαν για σημασία επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων

  25/01/2023 14:33
Δημητριάδης και Ακιντζί συμφώνησαν για σημασία επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων

Δημητριάδης και Ακιντζί συμφώνησαν για σημασία επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων

  25/01/2023 14:33

Το Κυπριακό συζήτησε με τον τέως ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί ο υποψήφιος ΠτΔ, Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι συμφώνησαν ότι η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ιδιαίτερα σε περιόδους που δεν έχουμε συνομιλίες, είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Σε ανακοίνωση από το επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου αναφέρεται ότι ο κ. Δημητριάδης είπε πως ήταν μια «πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική συνάντηση» κατά την οποία έμαθε πολλά για την εμπειρία του κ. Ακιντζί στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί τον συνδέει μια μακρά σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης,«η οποία χρονολογείται από την εποχή που μαζί με τον Λέλλο προσπαθούσαν να βρουν λύσεις για το μέλλον της Λευκωσίας».

Έζησε, πρόσθεσε, από κοντά την αγωνία, αλλά και την αποφασιστικότητα και των δύο, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της μοιρασμένης Λευκωσίας και να της δώσουν ξανά ζωή και προοπτική. Για τον Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι ένας άνθρωπος «με πολιτικό όραμα, τόλμη και διορατικότητα».

Βλέπουμε και οι δύο τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν, είπε. «Συμφωνήσαμε ότι η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ιδιαίτερα σε περιόδους που δεν έχουμε συνομιλίες, είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, μια κοινή πατρίδα για όλους τους Κύπριους», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Εκείνο που διαπιστώνει, πρόσθεσε, σε κάθε συνάντηση με προοδευτικούς Τουρκοκύπριους, είναι την αγωνία τους για τη διατήρηση της ταυτότητας της κοινότητάς τους. Οι Τουρκοκυπριοι, ανέφερε, «δίνουν ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης, ο οποίος δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους εμάς τους Ελληνοκύπριους, γιατί η επιτυχία του θα είναι προς όφελος όλης της Κύπρου».

Ευχαρίστησε τον κ. Ακιντζί για τη συνάντηση και του ευχήθηκε καλή υγεία, ζητώντας του να παραμείνει ενεργός στη δημόσια ζωή, γιατί η Κύπρος έχει ανάγκη τη δική του θετική προσέγγιση και τρόπο σκέψης.

Από την πλευρά του, ο Μουσταφά Ακιντζί, αφού καλωσόρισε τον κ. Δημητριάδη, είπε ότι μοιράζεται μαζί του το ίδιο όραμα για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τη λύση του Κυπριακού».

Με την υποψηφιότητά του ο Αχιλλέας Δημητριάδης, πρόσθεσε, αναλαμβάνει μία μεγάλη ευθύνη για το μέλλον του τόπου, ενώ τον συγχάρηκε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει. «Θέλω να δω τη νέα γενιά να δημιουργήσει εκείνη την κινητικότητα που θα δώσει ώθηση σε μια νέα προσπάθεια για τη λύση», είπε. Πρέπει να υπάρχει βούληση για λύση και στις δύο κοινότητες, πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας