Απαντά σε Μαυρογιάννη για τετράμηνα ο Αβέρωφ-«Πρόεδρο θα εκλέξουμε, όχι δικτάτορα»

Ο ΔΗΣΥ πάντα στήριζε την Εκκλησία, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο Γ’ στην Αρχιεπισκοπή.   

«Καθηκόντως ένιωθα την υποχρέωση να επισκεφθώ τον Μακαριότατο σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση και να του επαναλάβω τη διαχρονική μας θέση ως Δημοκρατικού Συναγερμού ότι πάντα στηρίζαμε την Εκκλησία», είπε αρχικά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Σε αυτόν τον αγώνα που δίνει ο κυπριακός Ελληνισμός για αποτροπή των τουρκικών απειλών και η Εκκλησία και η Πολιτεία μπορούν να συμβάλουν», συμπλήρωσε. 

Ακόμη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι «σε οποιοδήποτε θέμα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», προσθέτοντας ότι «αυτό που επιβάλλεται σε μια πατρίδα που δίνει τον αγώνα της εθνικής επιβίωσης είναι ο αλληλοσεβασμός και η κοινή στόχευση, που δεν είναι άλλη από την αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του και εξέφρασε τη χαρά του για το ότι ο Αρχιεπίσκοπος έβαλε ως προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. Επανέλαβε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός στέκεται δίπλα και θα στηρίζει την Εκκλησία της Κύπρου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η σύνδεση των τετραμήνων με μια απαράδεκτη διαρροή δεν κολλά». «Έγινε μια καταδικαστέα διαρροή θεμάτων και πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά αυτοί που έκαναν τη διαρροή», υπέδειξε, προσθέτοντας ότι η διαρροή θα μπορούσε να γίνει κι όταν είχαμε προεισαγωγικές εξετάσεις. 

«Όσον αφορά τα τετράμηνα, που είναι άλλο θέμα, στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ δογματικός», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας ότι είναι γνωστές οι θέσεις του για την παιδεία και το ολοήμερο σχολείο που θα είναι στηριγμένο πλέον στις δεξιότητες αντί να επικεντρώνεται στην πληροφόρηση. 

Όσον αφορά τα τετράμηνα, συνέχισε, «οφείλουμε ως Πολιτεία να αξιολογήσουμε αυτό που η Πολιτεία διά της Βουλής έχει αποφασίσει και από την κείμενη νομοθεσία και ό,τι είναι καλύτερο για τους μαθητές μας ως προτεραιότητα, γιατί στο επίκεντρο της παιδείας πρέπει να είναι αυτό από το οποίο θα επωφεληθεί ο μαθητής και το πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τη μάθηση των παιδιών μας».

Επιπρόσθετα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι άκουσε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να λέει ότι, αν εκλεγεί, θα καταργήσει τα τετράμηνα. «Πρόεδρο της χώρας θα εκλέξουμε και όχι αυτοκράτορα ή δικτάτορα», υπογράμμισε. «Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Μαυρογιάννης ότι τα τετράμηνα είναι εκεί με νομοθεσία, άρα δεν θα αλλάξουν με διατάγματα του εκλελεγμένου Προέδρου, αλλά μέσα από τον διάλογο πρέπει η Κυβέρνηση και η Βουλή να αποφασίσουν αν ενδείκνυται [Σ.Σ. η αλλαγή] για το καλό των μαθητών με τροπολογία της υφιστάμενης νομοθεσίας», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Γ’ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επίσκεψή του και για τις ευχές του. «Με τον κ. Νεοφύτου συνδεθήκαμε από την πρώτη στιγμή της μετάβασής μου στην Πάφο. Την ημέρα της χειροτονίας μου ήταν η πρώτη εκλογή του ως Βουλευτή στην Πάφο κι έτσι από τότε συνδεθήκαμε με μια ιδιαίτερη φιλία», επεσήμανε. 

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη φιλία και τις θέσεις του κ. Νεοφύτου, παρόλο που σε μερικές διαφωνεί. «Αυτή η φιλία και αυτές οι θέσεις οι οποίες εκτίθενται με κάθε αγαθή προαίρεση και από μένα και από εκείνον είναι κάτι το οποίο μας συνδέει ιδιαίτερα», κατέληξε, ευχόμενος στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «κάθε επιτυχία».

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ