Άσκησε κριτική στις ΗΠΑ για το Κυπριακό ο Τσαβούσογλου-«Έχουν διαταράξει την ισορροπία»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαταράξει την ισορροπία σε Ελλάδα και Κύπρο» και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι δίνουν τόσα πολλά όπλα στην Ελλάδα είναι μια σαφής ένδειξη ότι έχουν διαταράξει αυτή την ισορροπία».

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε σε δηλώσεις του και τα εξής: «Οι ίδιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, αλλά εμείς κοιτάμε τι γίνεται, όχι τι λένε. Ομοίως, ήραν το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ρωτήσαμε το σκεπτικό και μας είπαν "επειδή συνεργάστηκαν μαζί μας για το ξέπλυμα χρήματος". Άρα, η ανταμοιβή για τη συνεργασία στο ξέπλυμα χρήματος είναι να επιτραπεί στη χώρα αυτή να αγοράσει όπλα; Εναντίον ποιου θα αγοράσουν (όπλα), εναντίον των Τουρκοκυπρίων;", ανέφερε.

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό και τη "λύση των δυο κρατών", ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε και τα εξής: «Προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση σε άλλα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ιδίως στα μέλη της Κεντρικής Ασίας, ακόμη και στο Αζερμπαϊτζάν, και έστειλαν ακόμη και απειλητική επιστολή. Συνεχίζουν αυτή την πίεση, αλλά ως τουρκικός κόσμος, ως Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, τηρούμε αποφασιστική στάση, επειδή η αυτοπεποίθηση του τουρκικού κόσμου έχει επιστρέψει. Ειδικά μετά τη νίκη του Καραμπάχ. Η ένταξη της 'τδβκ' ως μέλος-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα, το οποίο εξόργισε το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»