Προσπερνά Σαββίδη και δεν αναπέμπει το νόμο για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο ΠτΔ

Ανέτρεψε τα δεδομένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσον αφορά στο νόμο για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αφού αντί να τον αναπέμψει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Παιδείας, σε επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής, τελικά τον υπέγραψε, επικαλούμενος διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκο στην πρόταση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Η επιστολή Προδρόμου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα στην υπογραφή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Σημειώνεται, δε, ότι χωρίς να παραγνωρίζει την ορθότητα της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, παρά ταύτα έλαβε υπόψη τις συμβατικές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού όσο και της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική  Κακοποίηση, οι οποίες ρητά προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους για παροχή πληροφοριών στα παιδιά στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους κινδύνους σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοκκίνο Σαββίδη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-«Αντισυνταγματική η πρόταση νόμου»

Προστίθεται πως «η εν λόγω νομοθεσία ανταποκρίνεται στις πιο πάνω συμβατικές υποχρεώσεις της Δημοκρατίας, χωρίς να παρεμβαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας να προγραμματίζει, να καθορίζει τη διδακτέα ύλη ή/και το ωρολόγιο πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας και όσα ακούστηκαν από το ναό της Δημοκρατίας, να προκαλούν ντροπή. Συγκεκριμένα, η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά την οποία χαρακτήρισε την πρόταση νόμου «έκτρωμα» και ισχυρίστηκε πως είναι «άθλια, αξιοθρήνητη και θλιβερή». «Θα μάθουμε στα παιδιά ότι είναι εντάξει δυο γυναίκες να φιλά η μια την άλλη, δύο άντρες το ίδιο. Να μπορούν δύο γυναίκες ή δύο άντρες να έχουν παιδί», είπε.

Στα σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους αντέδρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού και ζήτησε τον λόγο, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά «δεν σου δίνω τον λόγο, κύριε. Άτε». Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση η Πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας η ίδια τον λόγο.  Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την κατανομή του χρόνου, τονίζοντας πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε ρατσιστικό λόγο» και κάλεσε την Αννίτα Δημητρίου να αφαιρέσει τον λόγο από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα