Για μηδενισμό κατηγορεί η Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ενημερωθείτε από τον Μαυρογιάννη»

Για διχαστικό και μηδενιστικό οίστρο του ΑΚΕΛ, το οποίο με τα αντιπολιτευτικά του αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνει είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, κατηγόρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Μάριος Πελεκάνος υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Κυβέρνησης στο Κυπριακό, καλώντας το ΑΚΕΛ να ενημερωθεί από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις ενέργειες που έγιναν.

«Δυστυχώς, ο διχαστικός και μηδενιστικός οίστρος του ΑΚΕΛ συνεχίζεται και σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά, με τον ισχυρισμό πως τάχα η μη επανέναρξη του διαλόγου μετά το Κραν Μοντανά οφείλεται σε αδράνεια του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πελεκάνος.

«Αντί άλλης απαντήσεως καλείται η ηγεσία του ΑΚΕΛ να ενημερωθεί από τον διαπραγματευτή και σήμερα υποψήφιο του για τις προεδρικές εκλογές, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τα αδιάλειπτα διαβήματα, συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα, πρωτοβουλίες των ΗΕ (διορισμός κας Λουτ κλπ), συγκλίσεις για την κοινή βάση επανέναρξης του διαλόγου στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019, για να περιοριστούμε στα ελάχιστα, αφού ο κ. Μαυρογιάννης, είμαστε βέβαιοι, θα τους ενημερώσει πλήρως και ημερολογιακά για τις όσες προσπάθειες έχουμε καταβάλει για επανέναρξη των συνομιλίων από το σημείο που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντανά», πρόσθεσε.

«Είναι καιρός το ΑΚΕΛ να αντιληφθεί πως τα αντιπολιτευτικά αφηγήματα, τη μόνη που δικαιώνουν είναι την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το κόμμα της Αριστεράς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος για την Αμμόχωστο, είχε δηλώσει πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για το πιο μεγάλο παρατεταμένο αδιέξοδο στην ιστορία του Κυπριακού και τα τετελεσμένα επί εδάφους και σε βάρος της Αμμοχώστου που αυτό επέφερε, είναι αυταπόδεικτες. Το ίδιο και οι ευθύνες των δύο επίδοξων συνεχιστών της διακυβέρνησής του Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ που εκλάμβαναν ως «πυροτεχνήματα» παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες του διδύμου Ερντογάν- Τατάρ στα Βαρώσια».

«Οι δε προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη στο παρά πέντε της εκπνοής της θητείας του για ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΕΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, μόνο θυμηδία προκαλούν έχοντας υπόψη τα χαμένα χρόνια που προηγήθηκαν», πρόσθεσε το ΑΚΕΛ.

«Η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών μπορεί να αποδώσει και να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο με ανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου και της ε/κ πλευράς διεθνώς. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ειλικρινή εμμονή στη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που είχαν μείνει με τις συγκλίσεις και με το πλαίσιο Γκουτέρες. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Αντρέας Μαυρογιάννης, αν ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του για την προεδρία της Δημοκρατίας», κατέληξε το κόμμα.

Απάντησε και ο ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ

Στο κόμμα της Αριστεράς απάντησε και το κυβερνών κόμμα, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει τις προκλητικές δηλώσεις του λεγόμενου Τ/κ «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, περί ανοίγματος ολόκληρης της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου και μάλιστα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

«Αντί όμως με ενότητα να αντιμετωπίζουμε στο εσωτερικό μέτωπο τις νέες απειλές και τη συμπεριφορά της Τουρκίας, το ΑΚΕΛ καταφεύγει στη μόνιμη οδό της επίρριψης ευθυνών στην πλευρά μας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Το έχουμε πει πολλές φορές. Αυτή η τακτική δεν προφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας και στον κοινό μας σκοπό. Καλό θα είναι επιτέλους το ΑΚΕΛ να την εγκαταλείψει».

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας