Προειδοποιεί με καταγγελία η Ατταλίδου για τα υβριστικά συνθήματα-«Αποπνέουν μίσος και απειλές»

Την τεράστια ενόχληση της εξέφρασε η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το κτήριο της Βουλής την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό, καταγγέλλοντας τη στοχοποίησή της από μερίδα διαδηλωτών. Συγκεκριμένα, η κ. Ατταλίδου δέχτηκε υβριστικά συνθήματα από διαδηλωτές, που εξέφρασαν έξω από τη Βουλή την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Τα διαδραματισθέντα έξω από το κτίριο της Βουλής, την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό, καταδίκασε η πλειοψηφία των κομμάτων με τοποθετήσεις την ώρα που άρχιζε η συζήτηση για τις τροπολογίες. Οι εκκλήσεις ήταν για ενότητα και αποφυγή νέου διχασμού.

Η βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου είπε ότι αυτή η διαδήλωση που κάποιοι οργάνωσαν έξω από τη Βουλή  την έχει στοχοποιήσει και "κάποιοι χρησιμοποιούν λέξεις του καταγωγείου, κρατώντας δήθεν σημαίες πατριωτισμού ενώ αποπνέουν μίσος και απειλές".

"Εγώ λέω σε όλους και ειδικά σε αυτούς που πήγαν να μιλήσουν σε αυτούς τους τραμπούκους ότι θα κάνω επίσημη καταγγελία για όλα αυτά που συνέβηκαν, για το αίσχος να στοχοποιείται μια Βουλεύτρια", ανέφερε. Είπε ότι δεν πρέπει να δεχθούμε αυτές τις καταστάσεις "γιατί αυτά γίνονταν και πριν το 1974 και γι αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ανέφερε ότι τα όσα συμβαίνουν είναι πολύ σοκαριστικά και ότι οι αστυνομικοί λένε ότι οι διαδηλωτές είναι φορτωμένοι με πέτρες και «δεν ξέρω τι έχουν σχεδιασμένο να κάνουν». Μίλησε ακόμη για απαράδεκτο λεκτικό βίας.

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε, «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τη στοχοποίηση της βουλεύτριας μας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή την ώρα που ψηφίζονται οι προϋπολογισμοί του κράτους για την χρονιά 2023».

«Οι τραμπουκισμοί και τα όσα εισακούστηκαν, μέσω συνθημάτων από διαδηλωτές – υποστηρικτές του Γεώργιου Γρίβα και της εγκληματικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β’, είναι άκρως απαράδεκτα και μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω, στις σκοτεινές εποχές της δράσης της Χούντας. Οι ύβρεις και οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο της βουλεύτριας μας αποπνέουν μίσος και δεν είναι ανεχτές», πρόσθεσε.

Παράλληλα, «καλούμε την Αστυνομία Κύπρου, το Yπουργείο Δικαιοσύνης και όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα. Τα όσα ακούστηκαν, έξω από το ναό της δημοκρατίας, δεν περιποιούν τιμή για την ιστορία του τόπου μας».

Καταλήγοντας, το Κίνημα των Οικολόγων ανέφερε «τα αποψινά έκτροπα, λειτουργούν αναχρονιστικά για τη συλλογική μνήμη της Κύπρου και παραπέμπουν πίσω σε μαύρες εποχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου οι προδότες της Κύπρου, πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό, ξεπούλησαν το νησί μας με αποτέλεσμα σήμερα η μισή Κύπρος να είναι κατεχόμενη». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων