Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023

  08/12/2022 15:14
Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023

Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023

  08/12/2022 15:14

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2023 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ψηφίστηκε ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν 29 βουλευτές προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ. Εναντίον τάχθηκαν 24 βουλευτές. 

Η συζήτηση σήμερα, τρίτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, συνεχίστηκε με τις ομιλίες των βουλευτών που δεν μίλησαν κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού. 

Τα κόμματα κατέθεσαν μεγάλο αριθμό τροπολογιών που αφορούν κατά κύριο λόγο δεσμεύσεις κονδυλίων για αποδέσμευση των οποίων θα απαιτείται συγκατάθεση της Βουλής ή και αποκοπές κονδυλίων. 

Ο προϋπολογισμός προνοεί έσοδα 11.759,3 δις και έξοδα 11.296,0 δις. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ανέρχεται στα €0,46 δις δηλαδή 1,7%  του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί στο 3%. Οι αναπτυξιακές δαπάνες, (έργα υπό κατασκευή, συγχρηματοδοτούμενα έργα, εκπαιδεύσεις, χορηγίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πάγια, κλπ.) αναμένεται να αυξηθούν κατά 12% το 2023.

Την ίδια στιγμή, έξω από τη Βουλή έλαβε χώρα διαμαρτυρία για το πολύκροτο θέμα του Γρίβα, υπό στενή αστυνομική εποπτεία. Παρά τον κλοιό που έστησαν οι Αρχές, έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με αποτέλεσμα να υπάρξει πετροβολισμός του κτιρίου. Η βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου κατήγγειλε στοχοποίησή της από μερίδα διαδηλωτών. 

Ακολούθως, υπήρξε επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές, ενώ ο όχλος κινήθηκε και προς τα γραφεία του ΔΗΚΟ. 

Live όσα συνέβηκαν εντός και εκτός Βουλής 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας