Μουσιούττας: Ανάγκη για πολιτική ενότητα και χάραξη εθνικής διεκδικητικής πολιτικής

Τα διπλωματικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο Κυπριακό και συνεπώς υπάρχει ανάγκη για πολιτική ενότητα και χάραξη εθνικής διεκδικητικής πολιτικής, που να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις τελευταίες συνομιλίες στο Κράν Μοντανά, είπε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023 στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται άμεση επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και η πιο ενεργή συμμετοχή της ΕΕ στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Επιπλέον, ο κ. Μουσιούττας αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης και αναπροσαρμογής του προϋπολογισμού, καθώς βασίστηκε σε αβέβαιες προβλέψεις. Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να τιθασεύσει το αυξημένο κόστος και την αλλοίωση του κοινωνικού ιστού από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, προτείνοντας τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης. Ακόμα, αναφέρθηκε στον κίνδυνο αύξησης του ποσοστού των ΜΕΧ, εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, του ψηλού πληθωρισμού και των ψηλών επιτοκίων και σημείωσε την ανάγκη να υλοποιηθούν και άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σημείωσε, δε ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία ενώ το ΓεΣΥ χρειάζεται συνεχή εποπτεία και διορθωτικές κινήσεις.

Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα πρότεινε να αναθεωρηθεί το σχέδιο κινήτρων στέγασης για νέους, καθώς και δημιουργία ενιαίου φορέα στεγαστικής πολιτικής. Για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι έγινε σειρά προτάσεων προς την Υπουργό Ενέργειας, όπως η επιχορήγηση 100% της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων για ευάλωτες ομάδες. Στήριξε τον θεσμό των τετράμηνων εξετάσεων, λέγοντας όμως ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή και μείωση της εξεταστέας ύλης. Εξέφρασε την απαρέσκεια του για τη συνέχιση του συστήματος πολλών ταχυτήτων στη δημόσια υπηρεσία. Πρότεινε μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πρωτεύουσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα