Παρασκευή 3 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Σ. Ορφανίδου: Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος του ΓεΣΥ

  07/12/2022 14:14
Σ.  Ορφανίδου: Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος του ΓεΣΥ

Σ. Ορφανίδου: Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος του ΓεΣΥ

  07/12/2022 14:14

Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος του ΓεΣΥ, ανέφερε η Σάβια Ορφανίδου, Βουλευτής ΔΗΣΥ, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023. Αρχικά, η κ. Ορφανίδου επεσήμανε ότι η κυπριακή οικονομία έχει δείξει σημάδια ανθεκτικότητας εν μέσω του περιβάλλοντος που διαμόρφωσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έκανε λόγο για τον δείκτη Greenfield FDI Performance Index, ο οποίος δείχνει την άνοδο της Κύπρου στη 18η από την 68η θέση.  

«Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ τα περισσότερα χρόνια της δεκαετίας καταθέτει έναν ισοσκελισμένο, αναπτυξιακό και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», επεσήμανε.  «Η ασφάλεια που χτίσαμε με κόπους και θυσίες στην οικονομία δεν είναι δεδομένη», ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ. Αναφερόμενη στο Brexit, είπε ότι μια λάθος κίνηση θα βάλει σε κίνδυνο το όραμα για την Κύπρο. «Επιμένουμε στη διατήρηση μιας δοκιμασμένης και σίγουρης συνταγής για επιτυχία», σημείωσε.

Μιλώντας για τον τομέα της υγείας και απευθυνόμενη προς το ΑΚΕΛ, η κ. Ορφανίδου δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι υπέρμαχος του ΓεΣΥ, ενώ τάχθηκε υπέρ των αλλαγών και των βελτιώσεων σε θέματα διαχείρισης και καταχρήσεων που έχει εντοπίσει ο ΟΑΥ. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η διοικητική και οικονομική αυτονόμηση του ΓεΣΥ μέχρι τον Ιούνιο του 2024», σημείωσε. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε μαζί με άλλους Βουλευτές, όπως η εθνική στρατηγική μείωσης εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων και η πρόταση για εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση ζητημάτων ψυχικής υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας