Στην Ισπανία για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των ΕΕ EUMED-9 ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για το Αλικάντε της Ισπανίας, κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού κ. Πέτρο Σάντσεζ, όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ EUMED-9.  

Στη Σύνοδο Κορυφής των EUMED-9 θα συμμετάσχουν, επίσης, οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Σε μέρος των συζητήσεων θα παρακαθίσουν, επίσης, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο του Αλικάντε είναι οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, με επίκεντρο τις ενεργειακές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και ιδιαίτερα το νότιο μέρος της, καθώς επίσης ο ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι χώρες της Μεσογείου στο μέλλον της Ευρώπης.

Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και ζητήματα που αφορούν την αποφυγή προκλήσεων στη μεσογειακή λεκάνη, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό, η προστασία του Περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη.

Μετά τις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες θα ξεκινήσουν με γεύμα εργασίας (2.30μμ ώρα Κύπρου), και θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα, οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (9.15μμ ώρα Κύπρου).

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 10 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύει στην Ισπανία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά