X. Χριστόφιας: Αποδεδειγμένα ανεφάρμοστη η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι αποδεδειγμένα ανεφάρμοστη, είπε ο Χρίστος Χριστόφιας, Βουλευτής ΑΚΕΛ, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023. Αρχικά, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους», προσθέτοντας ότι εφαρμόζει συνειδητή ταξική πολιτική και συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια για τον πολιτισμό μειώθηκαν και ότι η πολιτιστική πολιτική της Κυβέρνησης δεν έχει κανένα σχεδιασμό. «Δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση που σκίζει σελίδες βιβλίων», υπογράμμισε.   

Αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι το «όσοι μπορούν και όπως μπορούν να ασχοληθούν», υποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοικτός και προσβάσιμος για όλους. Ακόμη, σημείωσε ότι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο είναι «άθλιες» και ότι «η κατάσταση μέσα και έξω από το ποδόσφαιρο μυρίζει αίμα». Η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι αποδεδειγμένα ανεφάρμοστη, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η βία στα γήπεδα είναι ένα εξόχως κοινωνικό θέμα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι είναι αισθητά μειωμένος ο προϋπολογισμός του ΟΝΕΚ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση δεν θα συμπεριφερθεί στη νεολαία σαν να είναι επαίτης. Μιλώντας για το Κυπριακό, σημείωσε ότι παραμένει άλυτο ακόμα μια χρονιά, προσθέτοντας ότι οι εκτοπισμένοι αφέθηκαν στο έλεος της μοίρας τους. «Η αλλαγή της διακυβέρνησης είναι μονόδρομος», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα