Ν. Κέττηρος: Εγκατάλειψη προσφυγικού κόσμου και παταγώδη αποτυχία χειρισμού θεμάτων εκτοπισμένων

Αυτή η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον προσφυγικό κόσμο και με παταγώδη αποτυχία και ανεπάρκεια διαχειρίστηκε τα θέματα εκτοπισμένων, δήλωσε ενώπιον της ολομέλειας ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, ο οποίος είπε όμως ότι σήμερα είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ και έχει ελπίδα γιατί αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησής του. Ο κ. Κέττηρος είπε ότι ο λαός αξίζει ένα καλύτερο αύριο και πρέπει να κινητοποιηθεί για να φύγει η κυβέρνηση του "δεσμεύομαι", της διαφθοράς, των σκανδάλων, των ουρανοξυστών και της προστασίας των δικηγορικών γραφείων.  

Στην ομιλία του ο κ. Κέττηρος επέκρινε τους κυβερνώντες ότι επί διακυβέρνησής τους έκαναν εξαγγελίες για κονδύλια για τον προσφυγικό κόσμο  τα οποία όμως δεν υλοποιούσαν ποτέ, και τα εκατομμύρια επέστρεφαν στο κράτος για την επόμενη χρονιά. Μίλησε για θράσος των κυβερνώντων που παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα για τους προσφυγικούς οικισμούς, λέγοντας ότι οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της εγκατάλειψης των προσφύγων καθώς από το 2013 ως το 2021 διατέθηκαν μόνο 40 εκατομμύρια ως δαπάνες για έργα, ενώ η κυβέρνηση ΑΚΕΛ σε 3 μόλις χρόνια δαπάνησε 70 εκ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι για το κεφάλαιο της αποζημίωσης της απώλειας χρήσης που για πρώτη φορά αναφέρθηκε το 2017, η Κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα και δεν υπάρχει καμία πρόνοια στον προϋπολογισμό, έστω για να συντηρείται η ελπίδα των προσφύγων. Επέκρινε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα εγκατάστασης ανελκυστήρων στους προσφυγικούς οικισμούς και είπε ότι δεν χρειάζονται μουσεία για τον Γρίβα «γιατί οι οικισμοί αυτοί είναι απέραντα μουσεία που θυμίζουν τον ολετήρα». Μίλησε επίσης για εξευτελιστικό ποσό για το ενοίκιο στέγης και επέκρινε και τους χειρισμούς στα θέματα τ/κ περιουσιών όπου «όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα δεις κακοδιαχείριση, αφανείς διαδικασίες και σκάνδαλα».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ