A. Πασιουρτίδης: Ξέφραγο αμπέλι η Κύπρος επί ημερών ΔΗΣΥ για πράκτορες του Ισραήλ

Η Κύπρος επί ημερών Συναγερμού μετατράπηκε σε ξέφραγο αμπέλι για πρώην και νυν πράκτορες του Ισραήλ χρησιμοποιώντας την ως βάση για παραγωγή και εξαγωγή κακόβουλων λογισμικών, τα οποία μόλυναν τη χώρα μας, την Ελλάδα και ενδεχομένως και άλλες χώρες, είπε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη 2η μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Ανδρέας Πασιουρτίδης, Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Πασουρτίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώνεται μια διακυβέρνηση, η οποία έχει γιγαντώσει τις κοινωνικές ανισότητες, έχει συρρικνώσει την μεσαία τάξη και έχει υφαρπάξει ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού ΑΕΠ της χώρας από τους μισθούς των εργαζομένων και το διοχέτευσε στα κέρδη των λίγων. Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, είπε, έχει καταγράψει πολλές πρωτιές. «Πρωτιές στη διαφθορά, στη θεσμική διαπλοκή, στην κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος, πρωτιές στη δημόσια αντιπαράθεση, στην υπόσκαψη ανεξάρτητων θεσμών και αξιωματούχων, αλλά και στην αρνητική εικόνα που εκπέμπει η χώρα στο εξωτερικό».

Ανέφερε ακόμη ότι το αστυνομικό σώμα απαξιώνεται καθημερινά από λάθη και παραλείψεις, αλλά και συμβάντα, τα οποία λαμβάνουν χώρα υπό την ελλιπή εποπτεία του πολιτικού προϊστάμενου. «Μας ανησυχούν τα παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής ανάμεσα στην αστυνομία και τη διεύθυνση των φυλακών», ανέφερε.

Ειδικά για την πόλη και επαρχία Λάρνακας, ο κ. Πασουρτίδης είπε ότι ένα από τα κύρια προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία της Λάρνακας είναι το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες μη αντέχοντας το οικονομικό βάρος αναζητούν μάταια σωσίβιο, αλλά καμία κυβερνητική πολιτική δεν τους το παρέχει. Αναφέρθηκε επίσης, και στις σχολικές εγκαταστάσεις και στα σχολικά κτήρια, τα οποία όπως είπε, είναι πεπαλαιωμένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια