Μ. Γιακουμή: Το ΓεΣΥ χρειάζεται έλεγχο και σωστή οργάνωση

Το ΓεΣΥ χρειάζεται έλεγχο και σωστή οργάνωση, είπε ο Μιχάλης Γιακουμή, Βουλευτής ΔΗΠΑ, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2023. Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας, ανέφερε ότι το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση, προσθέτοντας ότι χρειάζεται έλεγχο και σωστή οργάνωση, ενώ έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στα ΤΑΕΠ, τα οποία χρειάζονται στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό και ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι καταχρήσεις με επιτόπιους ελέγχους. «Το έργο των ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ είναι πυρηνικής σημασίας και οφείλουμε να το στηρίξουμε», υπέδειξε.

Μιλώντας για την παιδεία, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ είπε ότι ο απαιτούμενος εκσυγχρονισμός της έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, ανέφερε ότι προέχει η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ευφάνταστα και διαδραστικά μαθήματα για να γίνουν τα παιδιά συνειδητοποιημένοι πολίτες και να καλλιεργήσουν πολιτική συνείδηση και συνέχισε λέγοντας ότι η νέα γενιά εγκλωβίζεται σε κορεσμένα επαγγέλματα, λόγω απουσίας μακροπρόθεσμου σχεδιασμού που να συνδέει το εκπαιδευτικό σύστημα με την αγορά εργασίας. 

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ είπε ότι επιβάλλεται η οικονομική ανακούφιση των συμπολιτών μας, καταθέτοντας την εισήγηση του κόμματός του για επιχορήγηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των προσφύγων, ανέφερε ότι πρότεινε τη δημιουργία φορέα ενιαίας στεγαστικής πολιτικής και τη δημιουργία Γραφείου Επιτρόπου για τους εκτοπισθέντες. Καταληκτικά, ζήτησε από την πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τα προσφυγικά σωματεία, λέγοντας ότι οι πρόσφυγες δεν είναι επαίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές