Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης ψευδοκράτους-Τουρκίας

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θα διεξαχθεί υπό την «προεδρία του οργανισμού πολιτικής άμυνας (SSTB)» του ψευδοκράτους και την Προεδρία της Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας για Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Κερύνειας και Μόρφου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει σενάριο καταστροφής από σεισμό.

Το σενάριο της άσκησης αφορά σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου είναι ο κόλπος της Λάρνακας. Οι ομάδες της AFAD και του Υπουργείου Υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας UMKE θα μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές ως διεθνές στοιχείο υποστήριξης λόγω της ανεπάρκειας των εγχώριων μέσων μετά τις μεγάλης κλίμακας ζημιές που προκλήθηκαν.

Η άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών» που υπογράφηκε μεταξύ «SSTB» και AFAD, θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να δοκιμαστεί η διαδικασία των ομάδων που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές, να διασφαλιστεί ότι μπορούν να εργαστούν από κοινού και αρμονικά και να διασφαλιστεί η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των δύο οργάνων σχετικά με τις εν λόγω καταστάσεις.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 1 ασθενοφόρο και 4 άτομα προσωπικό από το λεγόμενο υπουργείο υγείας του κατοχικού καθεστώτος, 1 ελικόπτερο και 6 άτομα προσωπικό από τη «διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας», 136 άτομα προσωπικό και 28 οχήματα από την AFAD, 125 άτομα προσωπικό και 90 οχήματα από την «SSTB».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια