Άρση της ασυλίας Θεμιστοκλέους ζητούν οι Οικολόγοι-Καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει

Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα αναφορικά με τη συμπεριφορά που επέδειξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητά το Κίνημα Οικολόγων. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του καλεί τον Γιώργο Σαββίδη να παρέμβει και να εφαρμόσει τον νόμο για τη ρητορική μίσους, όπως επίσης και να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος, ώστε να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, «ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους για ακόμη μια φορά απέδειξε το ποιόν του, εξαπολύοντας ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς εναντίον του Προέδρου μας Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για την πρόταση νόμου που αφορά την υποχρεωτική διεξαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Το Κίνημα τόνισε πως «οι επιθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή δεν περιορίστηκαν μόνο προς τον Πρόεδρο του Κινήματος αλλά μέσω της ομιλίας του για την εν λόγω πρόταση νόμου – εξέφρασε τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις προσβάλοντας τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και τις μειονότητες». 

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων, καταδικάζουμε τον οχετό ρατσιστικού και χυδαίου λόγου από το βήμα της Βουλής, και καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο για την ρητορική μίσους και διακρίσεων αλλά και να διερευνήσει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος εκ μέρους του κατά συρροή αδικοπραγούντα βουλευτή, ώστε να απευθυνθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, προς την κοινοβουλευτική μας συνεργάτιδα κ. Έφη Ξάνθου και τον τέως Βουλευτή μας κ. Γιώργο Περδίκη. Πρέπει επιτέλους να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και τη διάκριση μεταξύ των φύλων», κατέληξαν οι Οικολόγοι. 

Δειτε Επισης

Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού