Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Άρση της ασυλίας Θεμιστοκλέους ζητούν οι Οικολόγοι-Καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει

  05/12/2022 15:45
Άρση της ασυλίας Θεμιστοκλέους ζητούν οι Οικολόγοι-Καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει

Άρση της ασυλίας Θεμιστοκλέους ζητούν οι Οικολόγοι-Καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει

  05/12/2022 15:45

Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα αναφορικά με τη συμπεριφορά που επέδειξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητά το Κίνημα Οικολόγων. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του καλεί τον Γιώργο Σαββίδη να παρέμβει και να εφαρμόσει τον νόμο για τη ρητορική μίσους, όπως επίσης και να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος, ώστε να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, «ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους για ακόμη μια φορά απέδειξε το ποιόν του, εξαπολύοντας ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς εναντίον του Προέδρου μας Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για την πρόταση νόμου που αφορά την υποχρεωτική διεξαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Το Κίνημα τόνισε πως «οι επιθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή δεν περιορίστηκαν μόνο προς τον Πρόεδρο του Κινήματος αλλά μέσω της ομιλίας του για την εν λόγω πρόταση νόμου – εξέφρασε τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις προσβάλοντας τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και τις μειονότητες». 

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων, καταδικάζουμε τον οχετό ρατσιστικού και χυδαίου λόγου από το βήμα της Βουλής, και καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο για την ρητορική μίσους και διακρίσεων αλλά και να διερευνήσει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος εκ μέρους του κατά συρροή αδικοπραγούντα βουλευτή, ώστε να απευθυνθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, προς την κοινοβουλευτική μας συνεργάτιδα κ. Έφη Ξάνθου και τον τέως Βουλευτή μας κ. Γιώργο Περδίκη. Πρέπει επιτέλους να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και τη διάκριση μεταξύ των φύλων», κατέληξαν οι Οικολόγοι. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας