Πένθος για Χρυσοστομίδη-«Άφησε τη σφραγίδα του στον κυπριακό πολιτικό γίγνεσθαι»

Θλίψη και οδύνη, σκόρπισε ο θάνατος του Κύπρου Χρυσοστομίδη,  ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε. 

Ο γνωστός δικηγόρος και ο επί σειρά ετών πολιτικός, εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός και ερευνητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και για τέσσερα χρόνια στο Στρασβούργο, στη νομική γραμματεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ενδιαφέρθηκε νωρίς για τα κοινά, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον κεντρώο, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο και συμμετείχε ενεργά στην επιστημονική και κοινωνική ζωή της Κύπρου.

Με ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, εκφράζει τα συλλυπητήρια του, για να αναφέρει ότι, «ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι Βουλευτές και τα στελέχη και Δημοκρατικού Συναγερμού πληροφορήθηκαν με βαθιά θλίψη τον θάνατο του δικηγόρου και πολιτικού, Κύπρου Χρυσοστομίδη. Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης υπήρξε ένας ευπατρίδης, με γνήσια ανησυχία για την πατρίδα του ενώ παράλληλα ασκώντας το δικηγορικό λειτούργημα διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του».

Όπως σημειώνεται, «αφήνει πίσω του ως πολύτιμη παρακαταθήκη τόσο την πορεία του στα πολιτικά και νομικά δρώμενα του τόπου όσο και το πλούσιο συγγραφικό του έργο που άπτεται του εθνικού μας θέματος αλλά και τις προσπάθειές του για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του».

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ, εκφράζει, «θλίψη και οδύνη για το θάνατο του Κύπρου Χρυσοστομίδη, το βιογραφικό του οποίου αποτέλεσε κόσμημα για την πολιτική ζωή του τόπου. Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης άφησε τη σφραγίδα του στον κυπριακό πολιτικό γίγνεσθαι με τον πατριωτισμό του, τον πολιτισμό και το ήθος του,  με την ευσυνειδησία και την ευθιξία, αρετές με τις οποίες υπηρέτησε τη δημόσια ζωή, τόσο ως πολιτικό πρόσωπο όσο και ως νομικός. Οι τιμητικές διακρίσεις που πήρε για το συγγραφικό του έργο στο Κυπριακό, το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιλούν αφ’ εαυτών».

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνεται, «υπηρέτησε την πολιτική ζωή του τόπου από διάφορα πόστα. Διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου (2003-2006). Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Τον Φεβρουάριο του 2008 διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης ενδιαφέρθηκε γενικά πολύ νωρίς για τα κοινά, συμμετείχε ενεργά στην επιστημονική και κοινωνική ζωή της Κύπρου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον κεντρώο, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο. Διετέλεσε Πρόεδρος της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου. Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του».

Θλίψη εκφράζει επίσης η ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Κύπρου Χρυσοστομίδη, για να αναφέρει ότι, «είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο του δικηγόρου και πολιτικού, Κύπρου Χρυσοστομίδη. Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το συγγραφικό του έργο και τις καίριες παρεμβάσεις και προσπάθειές του για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην Κυπριακή Δημοκρατία».  

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη της ΕΔΕΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Κύπρου Χρυσοστομίδη

Όπως αναφέρει «με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Κύπρου Χρυσοστομίδη. Η είδηση του χαμού του Κύπρου Χρυσοστομίδη, ενός πολιτικού που υπηρέτησε συνετά και με προσήλωση τη χώρα από διάφορα αξιώματα, προκαλεί θλίψη στην κοινωνία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και του οικείους του Κύπρου Χρυσοστομίδη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει». 

Από την πλευρά της η ΔΗΠΑ, αναφέρει ότι, «θλίψη σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου έχει προκαλέσει η είδηση της απώλειας του Κύπρου Χρυσοστομίδη, ενός πολιτικού που υπηρέτησε συνετά και με προσήλωση τη χώρα από διάφορα αξιώματα».  

Ο εκλιπών διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  μέλος της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και Βουλευτής,  αφήνοντας τη δική του σφραγίδα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, υπερασπιζόμενος πάντοτε με σθένος τα πιστεύω και τις πολιτικές του θέσεις.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, καταλήγει η ανακοίνωση, «εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του».

Σε γραπτή δήλωση του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι «αποχαιρετούμε τον Κύπρο Χρυσοστομίδη με σεβασμό και απέραντη εκτίμηση.

Υπηρέτησε με ήθος τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική, ήταν βαθύτατος γνώστης του Κυπριακού και τον διέκρινε η φιλοπατρία και η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια έδινε την προσωπική του μάχη με αξιοπρέπεια, έχοντας στο πλάι του την αγαπημένη του οικογένεια.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, καθώς και τους συναδέλφους του».

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»