Άγνωστοι βεβήλωσαν με ναζιστικά σύμβολα τη φωτογραφία του ήρωα, Μιχαλάκη Σκουφάρη

Άγνωστοι βεβήλωσαν με ναζιστικά σύμβολα τη φωτογραφία του ήρωα Μιχαλάκη Σκουφάρη, στο χώρο του μνημείου των πεσόντων ηρώων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, της κοινότητας Ευρύχου. 

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Λευκωσίας–Κερύνεια αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά θρασύδειλα φασιστικά στοιχεία, φρόντισαν να μας θυμίσουν ότι υπάρχουν ακόμα ανάμεσα μας άτομα που ασπάζονται τα πιο σάπια ιδεολογήματα που γέννησε η ανθρωπότητα, το τέρας του ναζισμού, του φασισμού και του εθνικισμού. Ιδεολογήματα που ματοκύλισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα τον περασμένο αιώνα, αλλά και που οδήγησαν τη δική μας πατρίδα στη σημερινή κατάσταση της de facto διχοτόμησης, αφού πρώτα οι εκφραστές τους έσπειραν το μίσος ανάμεσα στο λαό μας και προέβησαν σε βιαιοπραγίες και δολοφονίες δημοκρατικών και προοδευτικών συμπατριωτών μας».

Την ίδια ώρα, γίνεται αναφορά στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αλλά και τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη. «Πώς όμως να μην νιώθουν άνετα να δρουν τέτοια εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία, όταν η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ - Ν. Αναστασιάδη, της οποίας συνεχιστές θέλουν να είναι οι Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης, διαχρονικά δαφνοστεφανώνουν φασίστες, προδότες και πραξικοπηματίες, συνειδητά προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία του τόπου μας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η αποδέσμευση του κονδυλίου για ανέγερση μουσείου του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα, με τις ψήφους και των κομμάτων του κέντρου, πέραν των ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ. Ακόμη χειρότερα όταν συνεργάζονται με νεοναζιστικά μορφώματα, όπως το ΕΛΑΜ, για να προωθήσουν τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους εις βάρος του λαού μας».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση της φασιστικής δράσης χρειάζεται πάνω από όλα, ο ίδιος ο λαός μας να απομονώσει τον φασισμό πολιτικά στη συνείδηση του. Ως ΑΚΕΛ, θα συνεχίσουμε από μεριάς μας την προσπάθεια αυτή μέσα από την διαπαιδαγώγηση του λαού μας με τα ιδανικά της ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως και της ανάδειξης της ιστορικής αλήθειας ως βασικό στοιχείο στην προσπάθεια αυτή. Η αντιμετώπιση του φαινομένου, αποτελεί ακόμα έναν λόγο να πετύχουμε την προοδευτική, την πραγματική Αλλαγή, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Δημοκρατίας».  

 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια