Καθοριστική η οικονομική διαχείριση, τονίζει ο ΥΠΟΙΚ-«Πρωτεργάτης ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρός του»

Η Κύπρος αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με συγκεκριμένες πολιτικές άντλησης επενδύσεων και προγραμμάτων, φέρνοντας την ανάπτυξη στο 6%, και αυξάνοντας το δημοσιονομικό απόθεμα ώστε να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο, είπε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, προσθέτοντας ότι πέραν των δημοσιονομικών αποθεμάτων έχουν αυξηθεί και τα ιδιωτικά, με τις καταθέσεις των Κυπρίων στις τράπεζες να φτάνουν το «ποσό ρεκόρ» των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα «H Κυπριακή Οικονομία – Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, ο κ. Πετρίδης είπε πως «οι λόγοι που διοργανώνονται αυτά τα φόρουμ είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Είναι γιατί υπάρχει κατανόηση από τον επιχειρηματικό τομέα για το πόσο σημαντική είναι η οικονομία, ειδικά στη νέα εποχή στην οποία έχουμε εισέλθει, μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες δυσκολίες και από φαινόμενα που δεν έχουμε δει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «ζούμε και βιώνουμε πληθωρισμό που έχουμε να τον βιώσουμε εδώ και 30 – 40 χρόνια, έχουμε μπει σε μια εποχή του ακριβού χρήματος, βιώνουμε συνεχόμενες κρίσεις, μόνο το 2022 η παγκόσμια οικονομία βίωσε τρεις συνεχόμενες κρίσεις. Αρα η οικονομική διαχείριση παίζει καθοριστικό ρόλο στα εισοδήματα μας και στο αν και τι δουλειά θα έχουμε την επόμενη και παίζει πολύ ρόλο στο πως θα τη διαχειριστούμε την επόμενη μέρα».

Αυτό, συνέχισε ο Υπουργός Οικονομικών «είναι πάρα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σε μια περίοδο που αλλάζουν κυβερνήσεις. Εχουμε δει στο παρελθόν λανθασμένες επιλογές, που οδήγησαν ολόκληρες χώρες, είτε αυτό είναι στην Ελλάδα, στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού» είπε και σημείωσε πως «η οικονομία δεν είναι δεδομένη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η Κύπρος αντιμετωπίζει αυτή την οικονομική κρίση με συγκεκριμένες πολιτικές που έχουν φέρει  την ανάπτυξη στο 6% εκεί που όλοι υπολόγιζαν ότι θα είναι το 2%, με συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έχουν αυξήσει το απόθεμα και τα «μαξιλαράκια» τόσο τα δημοσιονομικά, ώστε να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο. Εάν δεν είχαμε δημοσιονομική υγιή πολιτική, δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε ούτε 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την πανδημία, ούτε 400 εκατομμύρια κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης».

Ακόμα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης «τα στατιστικά δείχνουν ότι πέραν των δημοσιονομικών αποθεμάτων έχουν αυξηθεί και τα ιδιωτικά αποθέματα. Για πρώτη φορά 45 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι ρεκόρ, όσον αφορά τις καταθέσεις Κυπρίων που είναι στις τράπεζες, μετά από δύο απανωτές κρίσεις, με την ανεργία να έχει φτάσει στα πιο χαμηλά επίπεδα παρά τις συνεχόμενες κρίσεις».

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως «αυτά δεν είναι τυχαία, αυτά είναι αποτελέσματα πολιτικών άντλησης επενδύσεων, προγραμμάτων, νομοσχεδίων που με κόπο περνούν από τη Βουλή, με πρωτεργάτη τον ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο του. Εχουμε δει και αντίστροφες πολιτικές» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη