Προκλητικός ο Τούρκος «πρέσβης»-«Το ψευδοκράτος είναι ήδη ένα ανεξάρτητο «κράτος»

Η Τουρκική Δημοκρατία και η «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, είναι ένα κι είναι ενωμένες σε κάθε θέμα, δήλωσε ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, επισκεπτόμενος σήμερα τα μνημεία των Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος χθες έδωσε τα «διαπιστευτήριά» του στον Τ/κ ηγέτη, σήμερα επισκέφθηκε αρχικά το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών έγραψε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την ύπαρξη μιας «τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – που θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της κοινωνικά και οικονομικά και θα επιτύχει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή, «χέρι-χέρι με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, οι οποίοι είναι βαθιά προσηλωμένοι στις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις σας», εννοώντας τις αρχές του Ατατούρκ.

«Διατηρώντας την αντίληψή σας για την εξωτερική πολιτική με γνώμονα την ειλικρίνεια, η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη για την ειρήνη, την ευτυχία και την ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού, του κυρίαρχου και ισότιμου ιδιοκτήτη του νησιού».

Υπογράφοντας στην συνέχεια το αντίστοιχο βιβλίο στο μνημείο του Φαζίλ Κιουτσιούκ, ο κ. Φεϊζίογλου έγραψε ότι «η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει αδιάκοπα να στηρίζει τον δίκαιο σκοπό σας ενάντια σε όσους προσπαθούν να αγνοήσουν την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά τους. Ενθυμούμαι εσάς και τους συναγωνιστές σας με σεβασμό, ευγνωμοσύνη και ευγνωμοσύνη».

Αργότερα στο βιβλίο επισκεπτών στο μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς έγραψε: «Ως ηγέτης που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων, κάνατε το όνομά σας γνωστό πέρα ​​από αυτά τα εδάφη με αυτόν τον δίκαιο σκοπό που άφησε το στίγμα του στην ιστορία. Έχοντας επίγνωση των θυσιών που κάνατε, ο τουρκοκυπριακός λαός προστατεύει επίσης την πολύτιμη κληρονομιά σας, την τδβκ, που ιδρύθηκε ως αποτέλεσμα δύσκολων αγώνων, και εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για να την κάνει πιο φωτεινή κάθε μέρα».

Η Τουρκική Δημοκρατία, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να συνεισφέρει στην ειρήνη, την ευτυχία και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων «με τους οποίους το αγαπημένο μας έθνος είναι βαθιά συνδεδεμένο, και να διασφαλίσει ότι η τδβκ θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή».

Στο μνημείο – τάφο του πατέρα του βρισκόταν ο Σερντάρ Ντενκτάς και ο γιος του Ραούφ, με τους οποίους ο νέος Τούρκος «πρέσβης» είχε ολιγόλεπτη συνομιλία.

Σε δηλώσεις του μετά ο Μετίν Φεϊζίογλου είπε ότι είναι μια «απερίγραπτη πηγή περηφάνειας» το να είναι ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, προσέθεσε, ότι το ψευδοκράτος είναι ήδη ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο «κράτος», σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και χαρακτήρισε «μεγάλη αδικία» το ότι δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα από τρίτες χώρες.

Ο κ. Φεϊζίογλου χαρακτήρισε μεγάλη νίκη το ότι το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό ως παρατηρητής στο Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με το «συνταγματικό» του όνομα, κάτι που έγινε – όπως είπε – με την καθοδήγηση του Τούρκου Προέδρου και την πολύ επιδέξια διπλωματία του Τούρκου ΥΠΕΞ. «Σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα στο νησί και σε όλο τον κόσμο. Δημιουργήσαμε επίσης ομάδες στην πρεσβεία μας για να συνεργαστούμε πολύ στενά με τις αρχές της τδβκ, ειδικά σε αυτό το θέμα, και κάναμε τα σχέδιά μας». 

Στο μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Υποδιοικητής της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Τσιαρντακτσί, ο οποίος επισκέφθηκε τον «υπουργό εσωτερικών», Ζιγιά Οζτουρκλέρ, ο οποίος ανέφερε ότι με τα 342 εκ ΤΛ που έστειλε η Τουρκία κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις ελλείψεις που είχε το νέο κτίριο των φυλακών, κάτι στο οποίο είχαν την στήριξη και του τουρκικού ΥΠΕΣ. Είναι σημαντικό, είπε, πως μοιράστηκαν μαζί τους την εμπειρία τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής Πολιτικών Ηγέτιδων η ΠτΒ
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο