Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές-Ποια η διαδικασία (pic)

Το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου ήδη βρίσκεται στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο και ψες άρχισε να τυπώνεται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, ερωτηθείς σχετικά.

Ερωτηθείς ποια θα είναι από εδώ και πέρα η διαδικασία, ο κ. Χαριλάου είπε ότι ετοιμάζονται οι εκλογές, πρέπει να στηθούν τα εκλογικά κέντρα, να διοριστούν οι Προεδρεύοντες, οι βοηθοί, να ετοιμαστεί πλήρως η εκλογική διαδικασία για εκείνη την μέρα.

Αναφορικά με την άσκηση των δικαιωμάτων κάθε ενδιαφερόμενου προσώπου, το οποίο επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο το όνομα του να μην περιλαμβάνεται και/ή να αφαιρεθεί από τους Εκλογικούς Καταλόγους των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το αίτημα του με τίτλο «Αφαίρεση από  τους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022», ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι η προθεσμία αποστολής αιτημάτων έληξε στις 12:00 σήμερα και πρόσθεσε ότι θα τα συγκεντρώσουν και θα κάνουν τη διαδικασία, ως ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ικανοποίηση του δικαιώματος και τη διαγραφή, θα αποστέλλεται σχετική επιβεβαίωση διαγραφής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πολίτη που αιτήθηκε και μετά την πιο πάνω προθεσμία, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αφού γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις/ αφαιρέσεις, θα προχωρήσει στην οριστικοποίηση των Εκλογικών Καταλόγων, που θα αναρτηθούν για σκοπούς υποβολής τυχόν ενστάσεων.

Σε ερώτηση αν έχουν ένδειξη κατά πόσο έχουν αποσταλεί αιτήματα για διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χαριλάου είπε ότι δεν έχει ακόμα αυτή την ένδειξη.

Νέες εγγραφές Κυπρίων πολιτών ηλικίας άνω των 18 ετών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο Κύπριο πολίτη, άνω των 18 ετών, Χριστιανό Ορθόδοξο και ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Εκλογικό Κατάλογο της Πολιτείας και επιθυμεί να εγγραφεί στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, να αποστείλει τo αίτημά του με τίτλο «Νέα Εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022» μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, η ώρα 12:00.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή και να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το αίτημα θα πρέπει να αποστέλλεται μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 12:00 μ. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cych.2022.register@gmail.com και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου ταυτότητας και διεύθυνση διαμονής του, προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση και εγγραφή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που επιλέγουν να εγγραφούν στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών γίνεται δυνάμει του άρθρου 23 του Καταστατικού Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα