Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος-Στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας των Eκλογών

  28/11/2022 07:15
Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος-Στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας των Eκλογών

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος-Στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας των Eκλογών

  28/11/2022 07:15

Συνέρχεται εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, για να συζητήσει θέματα που αφορούν τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές του ΚΥΠΕ, αναμένεται ενώπιον της Ιερά Συνόδου να τεθεί και το θέμα αλλαγής της ημερομηνίας της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη του τριπρόσωπου, που είναι ορισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου, καθώς και κάποια άλλα διαδικαστικά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα λήγει και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του ψηφοδελτίου στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ούτως ώστε να αρχίσει η διαδικασία εκτύπωσης.

Από την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος διαγνώσθηκε με το κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ θα συμμετέχει διαδικτυακά.

Κληθείς να αναφερθεί στη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ο Νίκος Νουρής ανέφερε πως «η εκκλησία αποτάθηκε κοντά μας κατά κύριο λόγο γιατί η ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου ήταν πιεστική, προς ένα οργανισμό που δεν είχε τις δομές για κάνει εκλογές. Αν θα υπάρξει διαφοροποίηση, δεν προκύπτει κάτι από εμάς. Σε εμάς, ότι είχαμε να κάνουμε, το κάναμε. Δεν προκύπτει κάτι από εμάς».

Όσον αφορά το κόστος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «έχουμε υπολογίσει ένα κόστος, το οποίο θα κυμανθεί κοντά στις 300.000 όσον αφορά τα θέματα της κάλυψης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το όριο της λαϊκής βούλησης και το κλειστό κλαμπ που παίρνει αποφάσεις

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας