Εμπλέκεται στην κόντρα για Νιαζί η ΕΔΕΚ-«Ανυπόστατα τα όσα αναφέρει»

Συνέχεια στη κόντρα που έχει ξεσπάσει, με αφορμή τη στάση του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, στην ψηφοφορία για ακύρωση του Τουρκολιβυκού μνημονίου, δίνει η ΕΔΕΚ, η οποία βάλλει κατά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες αναφορές με στόχο να δικαιολογήσει τη στάση του ευρωβουλευτή του.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΔΕΚ σημειώνει, πως ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, χαιρετίζει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που καλεί σε ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Μάλιστα στο ψήφισμα γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στο ότι στο μνημόνιο προβλέπονται «παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες χωρών, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Κύπρου και της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «διαβάσαμε πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του ευρωβουλευτή της που εντάχθηκε ανάμεσα στη ισχνή μειοψηφία εκείνων των ευρωβουλευτών που καταψήφισαν το εν λόγω ψήφισμα. Μέσα όμως από τη ενδελεχή μελέτη του ψηφίσματος διαπιστώνουμε ότι κανένα από τα επιχειρήματα που προβάλλει δεν τεκμηριώνεται».

Το κόμμα του Κέντρου τονίζει ότι «αντίθετα, τα όσα αναφέρονται για τα ζητήματα μετανάστευσης είναι προς όφελος της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Είναι με αυτά που διαφωνεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ; Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ είναι ανυπόστατα και προβάλλονται απλώς για να δικαιολογήσουν τη στάση του ευρωβουλευτή τους που κινήθηκε ενάντια στα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέρ της δικαιολόγησης και στήριξης της τουρκικής πολιτικής».

Καταλήγοντας, η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι «καμία άλλη φραστική δικαιολογία από πλευράς ηγεσίας ΑΚΕΛ δεν χρειάζεται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μιλούν από μόνες τους οι πράξεις τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα