Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο το ΓεΣΥ

  24/11/2022 17:35
Διασταυρώνουν τα ξίφη τους ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο το ΓεΣΥ

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο το ΓεΣΥ

  24/11/2022 17:35

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με φόντο το ΓεΣΥ και τα όσα δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με το κόμμα αντιπολίτευσης να εξαπολύει πυρά και το κυβερνών κόμμα να αντεπιτίθεται και να του απαντά πως το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η εξουσία. 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι, «στο ΑΚΕΛ πιστεύουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους τα έκαναν όλα καλά. Λες και δεν ήταν το ΑΚΕΛ που χρεωκόπησε τη χώρα. Που οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και στα κοινωνικά παντοπωλεία».

Παράλληλα προσθέτει ότι «οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η διακυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού που οδήγησε την οικονομία σε ισχυρή ανάκαμψη, που έβαλε τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα, που εφάρμοσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το ΓΕΣΥ και αποκατέστησε την αξιοπρέπεια των πολιτών».

Υπέδειξε, δε ότι «είναι χάρη σε αυτές τις συνετές πολιτικές που και σήμερα, εν μέσω μιας ακόμη παγκόσμιας κρίσης, η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει», ενώ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι το ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ δεν είναι η κοινωνία αλλά η εξουσία. Και μπροστά σε αυτό, ο αντιπολιτευτικός τους οίστρος δεν γνωρίζει όρια».

Νωρίτερα ο εκπρώσοπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, κατηγόρησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου πως «πάντα επιδίωκε την εισαγωγή πολυασφαλιστικού συστήματος όπως απαιτούσαν και απαιτούν ακόμα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας. Άλλωστε στελέχη της ίδιας της απερχόμενης κυβέρνησης παραδέχθηκαν ότι ο Συναγερμός με επικεφαλής τον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι αυτός που πολέμησε το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ».

Έστρεψε παράλληλα τα πυρά του και προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη λέγοντας πως «ο άλλος Συναγερμικός υποψήφιος», όπως τον χαρακτήρισε, «έχει δίπλα του σεσημασμένους πολέμιους του ΓεΣΥ που, αν εκλεγεί, θα αποφασίζουν αύριο για το μέλλον της υγείας στον τόπο μας».

«Πριν τις εκλογές του 2013, ο Συναγερμός δεσμευόταν ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων. Μετά τις εκλογές, όχι μόνο το δέχθηκε αλλά το πρότεινε στην ΕΕ. Πριν τις εκλογές του 2018, ο Συναγερμός διακήρυσσε ότι σώζει τον Συνεργατισμό. Μετά τις εκλογές, οργάνωσε το κλείσιμο του προς όφελος ιδιωτικής τράπεζας. Τώρα, προεκλογικά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπόσχεται με τον ίδιο στόμφο ότι δεν θα πειράξει το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί στο ΓεΣΥ, μετά τις εκλογές αν αποσπάσει τη ψήφο των πολιτών», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Κουκουμάς ανέφερε πως «ο κοινωνικός και μονοασφαλιστικός χαρακτήρας του Γενικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ένα από τα διακυβεύματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Οι δεσμεύσεις του Συναγερμού και των δύο υποψηφίων του ότι θα σεβαστούν αυτή την κατάκτηση της κοινωνίας μας δεν πείθουν κανένα. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή με ένα νέο Πρόεδρο και μια νέα κυβέρνηση που θα θέτει την υγεία του λαού μας και το ΓεΣΥ πάνω από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας