Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν κατατέθηκαν όλοι οι προϋπολογισμοί στη Βουλή-Ενοχλημένη η Αννίτα

  23/11/2022 14:33
Δεν κατατέθηκαν όλοι οι προϋπολογισμοί στη Βουλή-Ενοχλημένη η Αννίτα

Δεν κατατέθηκαν όλοι οι προϋπολογισμοί στη Βουλή-Ενοχλημένη η Αννίτα

  23/11/2022 14:33

Δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη συζήτηση, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό, το νομοθετικό σώμα ακόμη περιμένει από κάποιες ημικρατικές υπηρεσίες να καταθέσουν τους προϋπολογισμούς τους. Κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Προέδρου της Βουλής, η οποία άφησε αιχμές κατά της εκτελεστικής εξουσίας.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της κοινοβουλευτικής περιόδου 2021-2022, η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζοντας πως ενώ οι διαδικασίες οδεύουν προς την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια, ακόμη αναμένονται προϋπολογισμοί από συγκεκριμένες ημικρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα, η κα. Δημητρίου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τη συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθείται από την εκτελεστική εξουσία, υποδεικνύοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να ασκήσουν τη δουλειά τους με τον κατάλληλο τρόπο.

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε και δυστυχώς ακόμη πιέζουμε για κατάθεση προϋπολογισμών από ημικρατικούς οργανισμούς. Αν και δεν είναι όπως άλλες χρονιές, που οι καθυστερήσεις ήταν περισσότερες, αυτή η τακτική της εκτελεστικής εξουσίας, πρέπει να σταματήσει».

Όπως εξήγησε, η δική τους δουλεία ξεκινά μετά την κατάθεση των προϋπολογισμών στη Βουλή και λόγω της καθυστέρησης, πολλές φορές δεν γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος. Σημείωσε, δε, πως οι ημικρατικές υπηρεσίες δεν πρέπει να λειτουργούν με δωδεκατημόρια, καθώς αυτό είναι για έκτακτες περιπτώσεις.

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα η καθυστέρηση καταβολής των προϋπολογισμών. Θεωρώ πως μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να καταβάλλονται άμεσα και να δίνεται η δυνατότητα σε εμάς να ασκούμε έλεγχο».

Κλείδωσε η ημερομηνία συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος της Βουλής, κατά την παρουσίασή της, υπέδειξε πως έχουν οριστεί οι ημερομηνίες, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθεί, εκτός απροόπτου, ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η κα. Δημητρίου εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες συζητήσεις έχουν καθοριστεί για τις 6,7 και 8 Δεκεμβρίου και θα είναι οι τελευταίες πράξεις της Βουλής, πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της, τόσο για τη χειμερινή περίοδο, όσο και ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας