Δεν κατατέθηκαν όλοι οι προϋπολογισμοί στη Βουλή-Ενοχλημένη η Αννίτα

Δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη συζήτηση, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό, το νομοθετικό σώμα ακόμη περιμένει από κάποιες ημικρατικές υπηρεσίες να καταθέσουν τους προϋπολογισμούς τους. Κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της Προέδρου της Βουλής, η οποία άφησε αιχμές κατά της εκτελεστικής εξουσίας.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της κοινοβουλευτικής περιόδου 2021-2022, η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζοντας πως ενώ οι διαδικασίες οδεύουν προς την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια, ακόμη αναμένονται προϋπολογισμοί από συγκεκριμένες ημικρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα, η κα. Δημητρίου εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τη συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθείται από την εκτελεστική εξουσία, υποδεικνύοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να ασκήσουν τη δουλειά τους με τον κατάλληλο τρόπο.

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε και δυστυχώς ακόμη πιέζουμε για κατάθεση προϋπολογισμών από ημικρατικούς οργανισμούς. Αν και δεν είναι όπως άλλες χρονιές, που οι καθυστερήσεις ήταν περισσότερες, αυτή η τακτική της εκτελεστικής εξουσίας, πρέπει να σταματήσει».

Όπως εξήγησε, η δική τους δουλεία ξεκινά μετά την κατάθεση των προϋπολογισμών στη Βουλή και λόγω της καθυστέρησης, πολλές φορές δεν γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος. Σημείωσε, δε, πως οι ημικρατικές υπηρεσίες δεν πρέπει να λειτουργούν με δωδεκατημόρια, καθώς αυτό είναι για έκτακτες περιπτώσεις.

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα η καθυστέρηση καταβολής των προϋπολογισμών. Θεωρώ πως μέσα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να καταβάλλονται άμεσα και να δίνεται η δυνατότητα σε εμάς να ασκούμε έλεγχο».

Κλείδωσε η ημερομηνία συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος της Βουλής, κατά την παρουσίασή της, υπέδειξε πως έχουν οριστεί οι ημερομηνίες, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθεί, εκτός απροόπτου, ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η κα. Δημητρίου εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες συζητήσεις έχουν καθοριστεί για τις 6,7 και 8 Δεκεμβρίου και θα είναι οι τελευταίες πράξεις της Βουλής, πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της, τόσο για τη χειμερινή περίοδο, όσο και ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια