Έξαλλος ο Τατάρ με τη χρήση φωτογραφίας της Ολουσούμ σε αφίσες εκδήλωσης κατά της εισβολή

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αντέδρασε στην απεικόνιση της Τουρκοκύπριας Νεβτζιχάν Ολουσούμ από το χωριό Καζιβερά ως Ελληνοκύπριας σε διαφημιστικές αφίσες εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022 με την ονομασία «Για να μην ξεχνώ, θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ «η ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ασέβεια προς τους μάρτυρες, τις γυναίκες και τις μητέρες μας, των οποίων οι καρδιές καίγονται από τον πόνο των μαρτύρων. Η μαύρη προπαγάνδα δεν μπορεί να εδραιώνεται πάνω από στον πόνο και τα δάκρυα και η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν μπορεί να εξαπατηθεί». 

Σε άλλη τοποθέτηση του, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των προέδρων του 2022 της Ένωσης Επιμελητηρίων Αττάλειας που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους. Αυτή είναι η ουσία του θέματος. Για περισσότερα από 50 χρόνια διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία. Ωστόσο, μια συμφωνία υπό ομοσπονδιακή στέγη σημαίνει ότι η πλειοψηφία θα κυβερνά τη μειονότητα, θα εξαφανιστεί το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη, θα αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί. Θα μας γυρίσει πίσω στην προ του 1974 περίοδο και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του τουρκισμού εδώ». 

Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ακόμη ότι «η επιβίωση του τουρκικού κράτους στο βόρειο τμήμα αυτού του νησιού είναι κρίσιμης σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η νέα μας πολιτική είναι ότι θα υπάρξει μια συμφωνία με τη συνεργασία δύο ξεχωριστών κρατών. Συνεχίζουμε να προχωρούμε σε αυτό το μονοπάτι».   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»