Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα για τη δήλωση ΥΠΕΞ-«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για αναγνώριση»

  16/11/2022 19:33
Εκνευρισμός στα κατεχόμενα για τη δήλωση ΥΠΕΞ-«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για αναγνώριση»

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα για τη δήλωση ΥΠΕΞ-«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για αναγνώριση»

  16/11/2022 19:33

Ο «υπουργός εξωτερικών» εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία τοποθετείται για τα μηνύματα της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους. 

«Καταδικάζουμε τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέτειο της ίδρυσης της τδβκ», σημειώνει αναφερόμενο στο ψευδοκράτος. 

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας ελληνοκυπριακός θεσμός (Υπουργείο Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας), ο οποίος έχει ως στόχο να καταδικάσει τον τουρκοκυπριακό ¨λαό¨ να ζει σε απομόνωση, να παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του και καταφεύγει σε κάθε είδους μέσα και παραπληροφόρηση για το σκοπό αυτό, ενοχλείται από τους εορτασμούς της επετείου της ¨τδβκ¨και τη θεμελίωση της νέας μας πολιτικής», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Υποστηρίζει ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν αποτελούν μειονότητα». Είναι, αναφέρεται, ένας έντιμος «λαός» που κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του «κράτος» ασκώντας το «δικαίωμά» του στην αυτοδιάθεση.

Το «υπουργείο εξωτερικών», ισχυρίζεται, «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αναγνώριση της τδβκ, η οποία πληροί όλα τα κριτήρια για κρατική υπόσταση». 

Προσθέτει ότι «οι τρέχουσες και μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της τδβκ και των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι θέμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νομικό πλαίσιο μεταξύ της τδβκ και των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την παρουσία και τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών».

Επιπλέον, το «υπουργείο εξωτερικών», ισχυρίζεται ότι, όπως είναι γνωστό, το κλειστό Βαρώσι είναι έδαφος του ψευδοκράτους και η αρχή λήψης αποφάσεων για θέματα που αφορούν την περιοχή είναι η «κυβέρνηση της τδβκ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας