Γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα ο Ερντογάν-«Ισχύει η απόφαση του ΟΤΚ για ψευδοκράτος»

«Δεν χρειαζόμαστε άδεια από καμιά χώρα» για την απόφαση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών για την «βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση ισχύει και το θέμα έχει λήξει. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως αυτό που είχε πει για την Ελλάδα ότι ‘μια μέρα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά’, «είναι σοφά λόγια».

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G20, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «ισχύει η απόφασή μας στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών για τη βόρεια Κύπρο. Δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από οποιοδήποτε μέρος ή χώρα. Αυτό έχει τελειώσει. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση στις χώρες που το προσεγγίζουν αρνητικά».

Σε ερώτηση για την κατ' ισχυρισμόν, από την πλευρά της Τουρκίας, αύξηση της έντασης από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και εάν ο ίδιος είχε κάποια σαφή αξιολόγηση για το θέμα κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τέτοιες προσεγγίσεις, αυτού του είδους η στάση, αυτό που έχω πει ‘μια μέρα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά’ για μένα είναι λόγια σοφά. Επομένως ‘μπορούμε και πάλι να πάμε μια νύχτα ξαφνικά’».

Στην Ελλάδα, συνέχισε «είναι 2-3 ονόματα που δεν κάθονται ήσυχα. Κάνουν συνέχεια τέτοιες δηλώσεις, που δεν ξέρουν τα όριά τους. Λέμε, να γνωρίζεις τους κανόνες της γειτονίας, μην τα βάζεις μαζί μας. Που είναι η Τουρκία και που είσαι εσύ; Πρόσεξέ το αυτό. Γέμισε όσο θέλεις εκείνα τα νησιά, δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα. Εδώ υπάρχει η Τουρκία. Γι αυτό θα γνωρίζεις καλά τη θέση σου, την πατρίδα σου. Άλλωστε αν μελετήσει την ιστορία του θα το δει πολύ καλά εκεί. Όσα αεροπλάνα και όπλα και να έρθουν δεν θα ωφελήσουν. Είναι θέμα θάρρους».

Για τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι εξελίξεις στο θέμα των F16 είναι θετικές. «Οι εξελίξεις αυτή τη στιγμή είναι θετικές, δεν χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αισθάνθηκα αυτό το θετικό κλίμα κατά τη συνάντηση που είχα με τον κ. Μπάιντεν» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές