Συχαρίκια από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, στον οποίο το ψευδοκράτος έχει πλέον την ιδιότητα του παρατηρητή, πυροδοτώντας τις προηγούμενες μέρες την έντονη αντίδραση τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ενώ υποτίθεται ότι έχει ξεκαθαριστεί πως αυτό δεν αποτελεί αναγνώριση από τα κράτη μέλη του οργανισμού πλην της Τουρκίας, διαδοχικές αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, εκφράζουν τα συγχαρητήρια του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού προς την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" - όπως αποκαλεί τα σκλαβωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας - για την παράνομη επέτειο ανακήρυξής της. Κάτι που εν ολίγοις συνιστά αναγνώριση.  

 

Η ανάρτηση παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, όπου αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Εκ μέρους του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και εκ μέρους του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την Ημέρα της Δημοκρατίας της 15ης Νοεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του Μέλους μας με ρόλο παρατηρητή, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία προσχώρησε στον Οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της ιστορικής Συνόδου Κορυφής των ηγετών μας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σαμαρκάνδη.

Στο μεταξύ, η φωτογραφία του λογαριασμού έχει σήμερα αλλαχθεί και συμπεριλαμβάνει πλέον και τη σημαίατου ψευδοκράτους. 

Για την ώρα, δεν έχει γίνει κάποια αναδημοσίευση από κάποιο ηγέτη ή πολιτικό κάποιου από τα κράτη-μέλη του οργανισμού. Παρ' όλα αυτά, αν αναλογιστεί κανείς πρόσφατες κινήσεις εταίρων της Τουρκίας, όπως του Αζερμπαϊτζάν, ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες αναρτήσεις δεν ενδείκνεται να γίνονται από επίσημους οργανισμούς και θα πρέπει όχι μόνο να κατέβουν πάραυτα, αλλά να γίνουν και τα απαραίτητα διαβήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία.  

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»