Συνομιλίες για αναγνώριση του ψευδοκράτους-«Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Κύπρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Νουμάν Ψκαι διερωτήθηκε «τι κάνουν οι Αμερικανοί στην Κύπρο αφού δεν είναι εγγυήτρια δύναμη οι ΗΠΑ». Μίλησε επίσης για συνομιλίες στο πλαίσιο προσπάθειας αναγνώρισης του ψευδοκράτους και αναφέρθηκε σε χώρες στις οποίες «υπάρχει λιγότερο πρόβλημα». Για την Ελλάδα είπε εξάλλου ότι «πρέπει να συνέλθει».

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι έχουν δημιουργηθεί δεκάδες βάσεις από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη», προσθέτοντας ότι « το να εξοπλίζεις τόσο πολύ τα ελληνικά νησιά είναι μια κίνηση που αυξάνει την ένταση».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, θέλουμε λύση μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην μπαίνουν κάποιοι ανάμεσά μας και να παροτρύνουν. Είναι προφανές ότι μέχρι σήμερα καμία δύναμη που μπήκε στον πόλεμο με την παρότρυνση άλλων δεν τα κατάφερε ποτέ. Η Ελλάδα πρέπει να συνέλθει», υποστήριξέ.

Για το Κυπριακό, ο Νουμάν Κουρτουλμούς υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ πάντα εφάρμοζαν δύο μέτρα και δύο σταθμά». «Υπάρχουν πλέον δύο κράτη στο νησί. Θα μιλήσουμε με χώρες στις οποίες φαίνεται να υπάρχει λιγότερο πρόβλημα. Θα διασφαλίσουμε την αναγνώριση της τδβκ πραγματοποιώντας συνομιλίες» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Αν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο, μία από τις εγγυήτριες χώρες του νησιού της Κύπρου είναι η Τουρκία. Είναι οι ΗΠΑ εγγυήτρια χώρα με την Κύπρο; Τι κάνει τότε εκεί; Αντί να εξοπλίζετε τη νότια πλευρά, πείτε κάτι που μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν θέλουν να το καταλάβουν αυτό. Σκέφτονται πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την Τουρκία με τετελεσμένα. Να μας συγχωρέσουν, δεν υπήρξε μέρα στο παρελθόν που να μην στόχευσαν την Τουρκία με μια επιστολή» ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση