Νέα πρόκληση Τατάρ-«Δημόσιες υπηρεσίες ίσως μεταφερθούν εντός Βαρωσίου»

Στην παρουσία του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας», αρχιστράτηγου Ζορλού Τοπάλογλου, του «δημάρχου» Αμμοχώστου, «βουλευτών», άλλων «επισήμων» αλλά και κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι εκδήλωση στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσιού που άνοιξε για τα δύο χρόνια από την πρώτη ημέρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ έδωσε πλακέτες με φωτογραφίες από αντικείμενα σπιτιών στο Βαρώσι στους πρώτους τρεις επισκέπτες στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, μία γυναίκα Βρετανικής καταγωγής και τρία νεαρά κορίτσια. Στη Βρετανή ο Τκ ηγέτης έδωσε μια ξύλινη κορνίζα με τη φωτογραφία μιας παλιάς ξύλινης κυπριακής πόρτας. Ο δε κ. Αρτέρ μοίρασε λουλούδια σε κάποιους επισκέπτες στο Βαρώσι που πήγαν την ίδια ώρα.

Τα τ/κ ΜΜΕ γράφουν ότι τελικά στην είσοδο της περιφραγμένης περιοχής που άνοιξε έπαιζε μια ιδιωτική μπάντα η Jocker Brass κι αργότερα η μπάντα του «δήμου Αμμοχώστου» έδωσε κονσέρτο (σσ: αρχικά είχε μεταδοθεί πως θα ήταν η μπάντα των «δυνάμεων ασφαλείας»).

Το άνοιγμα του Βαρωσιού έδωσε ζωή στην Αμμόχωστο και έχει κερδίσει από αυτό ολόκληρη η ανθρωπότητα, ανέφερε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο κ. Τατάρ υποστηρίζοντας ότι ήταν περιουσία του ΕΒΚΑΦ αλλά σκορπίστηκε με τον χρόνο και δόθηκε τζάμπα. Γι’ αυτό το θέμα, είπε εννοώντας το περιουσιακό, το ψευδοκράτος εργάζεται μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» στο πλαίσιο του δικαίου και της νομιμότητας.

Στην ερώτηση ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στο Βαρώσι, ο Ερσίν Τατάρ υπάρχουν ορισμένα δημόσια κτίρια και θα μπορούσαν να μεταφέρουν εκεί κάποιες δημόσιες υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τον κόσμο.

Μπορεί να γίνουν εργασίες στις περιοχές που άνοιξαν στους πολίτες, πρόσθεσε. «Δεν είναι εύκολο, αλλά ορισμένα πράγματα έχουν πλέον μπει στις ράγες». Εξέφρασε δε την επιθυμία το Βαρώσι, εν καιρώ, να ανοίξει πλήρως για ζωή.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι εργάστηκαν για χρόνια για το άνοιγμα του Βαρωσιού, εργάζονται για ν’ αλλάξει μια πολιτική που δεν είναι προς όφελος των Τ/κ και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησαν στο άνοιγμα μέρους της περίκλειστης περιοχής.

Ενεργούν από κοινού με την Τουρκία, πρόσθεσε, για την πολιτική "των δύο, ίσων, κυρίαρχων κρατών", υποστήριξε ότι το Βαρώσι είναι έδαφος του ψευδοκράτους και είπε ότι το άνοιγμα έγινε με την στήριξη της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου.

Το άνοιγμα του Βαρωσίου, συνέχισε, απασχόλησε τη διεθνή κοινότητα, προβλήθηκε, και με τη θάλασσα και την ιστορία του Βαρωσιού έχουν αυξηθεί οι προοπτικές της Αμμοχώστου στον τουρισμό.

Με τις δικές μας προσπάθειες συνεχίζουμε για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ψευδοκράτους και μαζί με την Τουρκία εργαζόμαστε για να συνεχίσουν οι Τ/κ να ζουν με ευμάρεια, ασφάλεια και ειρήνη, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»